Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării. Oficialul a depus jurământul în cadrul unei ceremonii scurte la Palatul Cotroceni

Badea Violeta 31.10.2022, 21:05
Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării. Oficialul a depus jurământul în cadrul unei ceremonii scurte la Palatul Cotroceni

Vasile Dîncu a demisionat săptămâna trecută de la conducerea Ministerului Apărării. Astăzi, 31 octombrie, Partidul Social Democrat a hotărât cu unanimitate de voturi în ședința Consiliul Politic Național, cine este cel care ar putea să-i ia locul. Iată numele vehiculat pentru postul de ministru al Apărării!

Cine l-a înlocuit pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării

Update luni, 31 octombrie, ora 21:05. Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării, a depus jurământul. La ceremonie a luat parte și premierul Nicolae Ciucă, dar și președintele PSD Marcel Ciolacu.

„Sper într-o colaborare foarte bună cu președintele”, a declarat Angel Tîlvar, într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a ținut să precizeze care sunt elementele din CV-ul noului ministrul Angel Tîlvăr ce l-au determinat să accepte această propunere.

„Îi doresc bun venit în echipa noastră guvernamentală domnului ministru al Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. Experienţa domniei sale ca preşedinte al delegaţiei Palamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO şi cea de reprezentant în forul legislativ pentru mai multe mandate sunt argumente solide pentru preluarea portofoliului apărării”, a transmis, luni seară, premierul Nicolae Ciucă.

Update luni, 31 octombrie, ora 19:07. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Angel Tîlvăr va avea loc luni, la ora 20:30, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Update luni, 31 octombrie, ora 18:40. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Angel Tîlvăr în funcţia ministru al Apărării, potrivit celor de la Digi 24.

Update luni, 31 octombrie, ora 18:05. Angel Tîlvăr a făcut primele declarații după ce a fost propus de PSD pentru funcția de ministru al Apărării. Iată ce vrea să schimbe dacă ajunge la șefia MApN.

„În momentul în care discutăm, există militari români care fie sub egida NATO, ONU, fie în format de Coaliție,  își desfăcoară activitatea menită să păstreze pacea în diferite zone ale lumii. Și ei sunt la fel de importanți.

Pe lângă cei 2,5% pentru Apărare vreau să nu uităm că sunt la fel de importanți pentru noi oamenii implicați în ceea ce numim arhitectura de apărare. Motiv pentru care, din punct de vedere normativ, vom colabora cu Parlamentul și vom propune normele care să ușureze condițiile de viață și de muncă”, a declarat Angel Tîlvar.

– Știre inițială – 

În urmă cu o săptămână, Vasile Dîncu pleca de la conducerea Ministerului Apărării. Acesta a demisionat în urma unor declarații referitoare la războiul din Ucraina.

Vasile Dîncu preciza că lupta va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”. Acum, PSD a decis cu unanimitate de voturi în ședința Consiliul Politic Național, cine este cel care ar putea să-i ia locul.

În opinia social-democraților, omul potrivit este Angel Tîlvăr. În vârstă de 60 de ani, acesta se află la al cincilea mandat de parlamentar. De asemenea, cel care ar putea fi următorul ministru al Apărării a fost de trei ori deputat al Parlamentului României și acum este la al doilea mandat de senator. Angel Tîlvăr este vicepreședinte PSD Vrancea și se află de 18 ani este în Parlamentul României.

Citește și Coaliția demisiilor. Vasile Dîncu, ultimul ministru demisionar pe Facebook din Guvernul Ciucă!

Marcel Ciolacu si Angel Tilvar
Marcel Ciolacu si Angel Tilvar

Ce profesie are, de fapt, Angel Tîlvăr

Conform CV-ul său publicat pe pagina Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr a absolvit Facultatea de limbi străine și este de profesie profesor de engleză. Ulterior, acesta a studiat la Colegiul Naţional de Apărare – post universitar, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” dar și la Institutul Diplomatic Român.

Între anii 1985 și 2004, Angel Tîlvăr a fost profesor. În 2004, acesta a ajuns senator de Vrancea. După patru ani, Angel Tîlvăr a fost ales deputat. După expirarea mandatului, a ajuns senator de Vrancea la alegerile parlamentare din 2020.

În același an, Angel Tîlvăr a fost numit președinte interimar al PSD Vrancea. Conform declarației de avere, acesta nu este este proprietarul niciunei locuințe sau vreunui teren. În schimb, Angel Tîlvăr are două autoturisme. Este vorba despre un Hyundai Santa Fe și un Ford Fusion.

De asemenea, cel care ar putea să-l înlocuiască pe Dîncu deține și o șalupă. În plus, are în conturi și depozite bancare suma de 110.000 lei și un depozit în valuta cu 35.379 euro. Anul trecut, Angel Tîlvăr ar fi câștigat nu mai puțin de 141.636 lei.

În curând, acesta va fi propus premierului Nicolae Ciucă și ulterior nominalizat de către Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Apărării.

Sursă foto: Inquam/Sabin Cirstoveanu

Citește și Primele reacții la demisia lui Vasile Dîncu și gafele de comunicare din ultimele luni. Specialist: „Este o boală mai veche a politicienilor români, să creadă că se pricep la orice”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...