Nu mai ține pâinea în acest loc. Mulți români comit greșeala, iată ce trebuie să faci

Andra Daoud 04.10.2022, 09:39
Nu mai ține pâinea în acest loc. Mulți români comit greșeala, iată ce trebuie să faci

Pâinea, fie că este cumpărată, fie că este făcută în casă, trebuie depozitată în mod corespunzător, pentru a nu se usca prea repede. Dacă nu este păstrată în condiții optime, se va întări mai repede și nu va mai putea fi consumată. Mulți români depozitează pâinea greșit, iar acest lucru duce la alterarea ei. Unde trebuie să fie ținută, de fapt, pentru a rezista cât mai mult.

Locul în care nu este bine să depozitezi pâinea

Atunci când cumpărăm sau facem o pâine, vrem să ne bucurăm de ea câteva zile și să își mențină prospețimea până când o terminăm. Din acest motiv, mulți oameni depozitează pâinea în coșuri sau cutii speciale, crezând că astfel îi prelungesc prospețimea. Fie că sunt din plastic, răchită, metal sau lemn, acele cutii și coșuri destinate depozitării pâinii nu sunt însă cea mai bună variantă.

Pâinea se va usca mai repede sau va mucegăi, dacă este depozitată astfel. La fel se întâmplă și dacă păstrăm pâinea în pungi de plastic, unde se poate face condens și poate apărea umezeala. Cea mai potrivită variantă pentru a păstra pâinea o reprezintă săculeții din pânză.

Aceștia poti fi cumpărați sau confecționați manual, iar pentru a vă asigura că pâinea rămâne proaspătă cât mai mult timp, puteți pune în interiorul lor o tulpină de țelină. Dacă nu aveți la îndemână astfel de săculeți, puteți folosi și pungi de hârtie.

Nu mai iine painea in acest loc. Multi romani comit greseala, iata ce trebuie sa faci
Cutiile pentru depozitarea painii nu sunt cea mai buna varianta pentru a-i mentine prospetimea

De ce nu este bine să ții pâinea în frigider

Tot din dorința de a păstra pâinea proaspătă cât mai mult timp, mulți oameni depozitează pâinea în frigider. Și această metodă este una greșită și, în loc să prelungească durata de prospețime a pâinii, dimpotrivă, accelerează alterarea ei.

Atunci când pâinea este pusă la frigider, moleculele de amidon din componența ei se recristalizează rapid, din pricina temperaturilor scăzute, iar acest lucru grăbește uscarea sau mucegăirea pâinii. Pentru ca pâinea să se păstreze cât mai bine, este ideal să fie ținută la temperatura camerei, nu în frigider. Dacă vreți să păstrați pâinea proaspătă mai mult timp, o puteți pune la congelator.

Există o serie de alimente, în afară de pâine, care nu trebuie să fie păstrate la frigider. Prospețimea lor poate fi menținută la temperatura camerei, așa că nu este nevoie să le puneți în frigider. Cartofii și ceapa sunt două exemple foarte bune în acest sens, două legume de a căror prospețime ne putem bucura timp îndelungat, fiind păstrate în bucătărie sau în cămară.

Urmăriți Impact.ro și pe