Nu mai ține acest produs în frigider. Mulți români comit această greșeală

Iancu Andreea 03.01.2022, 16:29
Nu mai ține acest produs în frigider. Mulți români comit această greșeală

Fiecare aliment în parte are nevoie de atenție specială, fiind necesară o depozitare potrivită în mod individual. Mulți români greșesc atunci când așază un anumit produs în frigider, din dorința de a-l păstra mai mult timp. Totuși, chiar dacă depozitarea la rece prelungește viața unora dintre alimente, unele produse își pierd din aromă. Iată cum ar trebui să ții la frigider un astfel de produs.

Greșeala pe care o fac mulți români. Nu mai ține acest produs în frigider

Alimentele pot fi păstrate proaspete și având un gust savuros un timp îndelungat, mulți români preferând să le pună la rece pentru a se asigura că nu se strică. Totuși, acest gest este cât se poate de greșit în anumite cazuri. Nu toate produsele pe care le cumpărăm din magazine sau piețe trebuie să ajungă la frigider. Greșeala de a ține un produs la frigider îi strică complet aroma și îl face mai puțin savuros.

Din dorința de a evita ca mâncarea să se degradeze, mulți români pun la frigider un produs care nu ar trebui depozitat astfel. Temperatura rece și nivelul de umezeală din interiorul aparatului frigorific modifică proprietățile pe care le are ciocolata. Deși încercăm să evităm ca aceasta să se topească la căldura din cameră, depozitarea în frigider nu este deloc inspirată.

Ce produs nu se ține în frigider
Ciocolata trebuie depozitată cu atenție pentru a nu-și pierde aroma

Unde trebuie așezată ciocolata pentru a-și păstra gustul

Ciocolata lăsată la frigider pentru a nu se topi poate să își schimbe gustul. Dacă îți dorești să savurezi o bucățică din acest aliment și descoperi că nu este deloc la fel de savuroasă, înseamnă că nu o depozitezi corect. În funcție de temperatură, ciocolata își schimbă gustul și textura, astfel că nu trebuie ținută în condiții nepotrivite. Aceasta poate căpăta o aromă fadă, atunci când e ținută la frigider.

Renunță la acest obicei dacă îți dorești să te bucuri de savoarea ciocolatei. O să descoperi gustul autentic atunci când găsești un loc în care să o așezi. Nu este indicat să o depozitezi la rece nici chiar atunci când temperaturile sunt mai ridicate.

Este necesar să eviți umezeala și razele directe ale soarelui, însă o poți așeza la frigider doar dacă o pui într-un recipient sigilat. Astfel, te vei asigura că umezeala nu pătrunde în ciocolată. Totuși, alimentul trebuie lăsat la temperatura camerei înainte de a fi consumat. Untul de cacao din compoziție poate absorbi unele arome ale alimentelor din jur, de aceea gustul bizar când e lăsată la rece.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...