De ce să nu ţii niciodată pâinea la frigider. Greşeala făcută de mulţi români

Ioana Bucur 19.08.2021, 17:32
De ce să nu ţii niciodată pâinea la frigider. Greşeala făcută de mulţi români

O teorie care circulă de ceva vreme, prezentată ca sfat de neratat, este, de fapt, o greșeală ce poate avea efecte nedorite. Iată de ce nu ar trebui să ții niciodată pâinea la frigider.

Specialiștii explică de ce nu ar trebui ținută pâinea la frigider

A devenit aproape un reflex ca atunci când vrem ca un produs să se păstreze proaspăt mai mult timp, să fie ținut în frigider. Însă nu toate alimentele ar trebui păstrate la rece, ci afară, la temperatura camerei, departe de razele soarelui.

Dacă mulți susțin că pâinea se păstrează proaspătă mai mult timp la rece, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun exact opusul. Pe lista produselor care nu au ce căuta în frigider mai sunt și untul, bananele, fructele tropicale, avocado, Nutella și pepenele.

Se crede că, dacă stă în frigider, pâinea este ferită de mucegai, însă temperatura scăzută o va usca mai repede și o va face mai sfărâmicioasă. Se recomandă să fie ținută la temperatura camerei, întrun loc întunecos, în care să nu fie expusă direct la razele soarelui. De asemenea, pâinea nu trebuie ținută niciodată în pungă fiindcă se poate mucegăi mai repede.

De ce să nu ţii niciodată pâinea la frigider
Care este lista cu alimente care nu trebuie depozitate în frigider

Ce alte alimente nu au ce căută în frigider

Pe listă se găsește un produs pe care aproape toți în pun direct în frigider, după fiecare utilizare: untul. Compus din 80% grăsime, conține un procent redus de apă și tocmai de aceea nu trebuie ținut la rece. Untul poate fi păstrat într-un recipient special care se închide ermetic și pus pe un raft în bucătărie. Nu același lucru se poate spune despre untul nesărat acre, într-adevăr, ar trebui să fie ținut la rece.

Pepenele roșu și cel galben își păstează aroma mai bine dacă sunt ținuți la temperatura camerei. După ce sunt tăiați, însă, se recomandă să fie puși la rece.

Dacă sunt ținute în frigider, bananele se vor înnegri mai repede. Pentru a avea banane perfect coapte, cel mai bine este să le păstrați pe blatul din bucătărie până când sunt gata să fie consumate.

Ca în cazul pepenilor, și avocado își păstrează aroma mai intensă dacă stă la temperatura camerei. Cu toate astea, dacă ai mai multe bucăți de avocado perfect coapte pe care nu le poți folosi imediat, le poți pune la frigider pentru a le extinde durata cu câteva zile.

Și fructele tropicale se țin în frigider doar dacă sunt tăiate. Fie că este vorba despre kiwi, ananas, mango, papaya sau chiar și portocale, acestea nu trebuie păstrate în frigider.

Urmăriți Impact.ro și pe