Nu mai consumați acest produs din magazinele românești. Conține o substanță dăunătoare, s-au luat primele măsuri

Stan Filon 04.03.2023, 14:48
Nu mai consumați acest produs din magazinele românești. Conține o substanță dăunătoare, s-au luat primele măsuri

Este din nou alertă alimentară în România, după ce s-a descoperit un alt produs care îi poate îmbolnăvi grav pe români. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost sesizată chiar de producătorul din afara granițelor.

Nu mai consumați acest produs din magazinele românești

Așadar, un alt produs a fost retras de la vânzare din magazinele românești. Este vorba despre un sortiment de chipsuri pe care inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au decis să îl retragă de la raft deoarece depășește valorile admise de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

„Furnizorul DENNRRE a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a produselor Eco chipsuri de legume lot (dată de expirare) 15 aprilie 2023 și 22 aprilie 2023, ca urmare a depășirii valorilor admise ale acrilamidei”, este anunțul postat pe site-ul ANSVSA.

Nu mai consumati acest produs din magazinele romanesti
Nu mai consumati acest produs din magazinele romanesti

Ce putem face cu produsul contaminat

Cei care au cumpărat aceste chipsuri sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazin, în perioada 2 – 23 martie, urmând să primească înapoi contravaloarea lor.

Acrilamida este o substanță dăunătoare, care se găsește mai ales în preparatele prăjite, cum ar fi cartofii sau anumite produse de patiserie. iată cum puteți face să reduceți nivelul acestei substanțe din preparate.

  • O metodă prin care se pote reduce nivelul de acrilamida este alternarea metodelor de gătit: metodele de gătit precum fierberea, gătitul la aburi și fierberea la microunde sunt mai puțin susceptibile de a forma acrilamidă decât metodele de gătit la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea, coacerea și prăjirea. Prin urmare, utilizarea acestor metode alternative de gătit poate contribui la reducerea nivelului de acrilamidă din alimente.
  • Modificați condițiile de gătit: Modificarea condițiilor de gătire, cum ar fi reducerea timpului și a temperaturii de gătire, poate contribui, de asemenea, la reducerea nivelului de acrilamidă din alimente. De exemplu, reducerea timpului de prăjire sau utilizarea unor temperaturi de gătire mai scăzute poate contribui la reducerea formării acrilamidei în chipsurile de cartofi.
  • Folosiți ingrediente diferite: Utilizarea ingredientelor cu un conținut scăzut de zaharuri reducătoare, cum ar fi cartoful dulce, poate ajuta la reducerea formării acrilamidei în alimente. În plus, utilizarea uleiurilor care sunt mai puțin susceptibile la oxidare, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui cu conținut ridicat de oleic, poate ajuta, de asemenea, la reducerea formării acrilamidei în alimentele prăjite.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...