Nu mai arunca pâinea uscată! Iată în ce poți să o transformi

Stan Filon 06.09.2023, 19:26
Nu mai arunca pâinea uscată! Iată în ce poți să o transformi

Pâinea noastră cea de toate zilele este foarte bună în țara noastră. Cu toate acestea, aceasta se întărește destul de repede și multe gospodine aleg să o arunce. Ei bine, noi îți spunem ce să faci cu pâinea uscată de acum încolo!

Ce poți face cu pâinea uscată

Pâinea uscată nu trebuie aruncată, deoarece ea poate fi transformată cu ușurință în alte produse foarte gustoase sau utile, după cum puteți vedea în rândurile de mai jos. Putem face din pâinea uscată frigănele, pesmet, crutoane, pâine prăjită sau chiar budincă.

Frigănele din pâine uscată

Așadar nu mai arunca pâinea uscată, deoarece aceasta poate fi transformată foarte ușor în frigănele. Pâinea uscată este ideală pentru a face frigănele, fie că le faci dulci sau sărate. Pâinea deshidratată va absorbi mai mult din amestecul de ouă cu lapte, făcându-l să aibă un gust și mai bun odată gătit. În plus, este micul dejun perfect, iar restul de pâine uscată o poți rupe bucățele, pune într-o caserolă și poți turna amestecul de ouă și lapte deasupra. Pune totul la frigider peste noapte, cu folie, apoi pune la cuptor a doua zi dimineața! Rezultatul te va uimi.

Ce poti face cu painea uscata
Ce poti face cu painea uscata

Pesmet din pâine uscată

Pâinea uscată poate fi transformată și în pesmet. Pune pâine uscată într-un cuptor la 250 de grade timp de 30 de minute, apoi fie sfărâmă bine manual sau într-un robot de bucătărie pentru a o face pesmet. Depozitează pesmetul într-o caserolă sau într-un recipient cu capac și folosește-l la șnițele, de exemplu. Citește și Ce să faci cu cartofii înainte să-i prăjești pentru un gust deosebit. Doar gospodinele experimentate cunosc acest truc

Crutoane din pâine uscată

Pâinea ta uscată se poate transforma și în crutoane, în doar câteva minute. Taie feliile de pâine în cuburi și întinde-le pe o tavă cu foaie de copt. Poți stropi pâinea cubulețe cu ulei de măsline și condimente, dacă vrei sau o poți lăsa simplă. Pune tava într-un cuptor încins la 200 de grade timp de 30 de minute și apoi scoate crutoanele să se răcească. Crutoanele îți vor transforma salatele într-o masă delicioasă. Pot fi folosite și la supele-cremă.

Pâine prăjită din pâine uscată

Când pâinea începe să fie puțin cam învechită, dar încă bună de mâncat, prăjește-o. Un pic de căldură va înmuia pâinea și îi va oferi o textură proaspătă. Dacă pâinea se rumeneste ușor, crocanțimea nu va fi asociată cu pâinea veche, ci va fi doar pâine prăjită! Merge de minune cu puțin unt și gem, de exemplu.

Bruschete din pâine tare

Fă o seară italiană cu ajutorul pâinii tale vechi. Bruschetele sunt un aperitiv clasic, care este o combinație de roșii, usturoi, ulei de măsline și busuioc servite deasupra pâinii prăjite. Când amestecul este pus pe pâine, tot acel suc delicios din roșii și ulei se înmoaie în pâine, ceea ce poate face pâinea prea udă și prea moale pentru a ține toppingurile. Cu toate acestea, dacă folosești resturi de pâine puțin mai uscată, nu vei avea această problemă! Feliază bagheta uscată și pune deasupra amestecul de roșii, usturoi, busuioc și ulei de măsline. Citește și Cum să faci cel mai bun sos Tzatziki. Ingredientul secret care trebuie folosit

Budincă dulce de pâine

Pâinea tare se poate transforma inclusiv în budincă, dulce, dar și sărată. Pentru budinca dulce, ai nevoie de pâine tare și un amestec de ou cu lapte, zahăr, și mirodenii. Pune totul la cuptor, iar rezultatul te va șoca. Dacă alegi să faci o budincă sărată, ai nevoie de pâine tare, pe care o poți amesteca cu lapte și brânză rasă. Pune piper și pune totul într-o tavă. Adaugă parmezan și busuioc deasupra și bagă totul la cuptor. Budinca de pâine este cu siguranță una dintre modalitățile ideale în care poți folosi resturile de pâine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...