Nu mai arunca frunzele de ridichi. Rețeta inedită care le transformă într-o mâncare delicioasă

Badea Violeta 07.09.2022, 14:33
Nu mai arunca frunzele de ridichi. Rețeta inedită care le transformă într-o mâncare delicioasă

Ridichile sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai populare legume de la noi din țară. Ele sunt extrem de gustoase, fiind consumate, de regulă, ca ingrediente crude în salate. Puţine gospodine ştiu însă că și frunzele lor sunt comestibile și extrem de hrănitoare. Iată cum le poți folosi. Te vei îndrăgosti de această rețetă!

Motivul pentru care nu ar trebui să arunci frunzele de ridichi

Cele mai multe gospodine obișnuiesc să arunce frunzele, după ce cumpără ridichi. Totuși, ele ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. Deși nu sunt la fel de populare precum legumele, frunzele au o aromă încântătoare și pot servi ca ingredient pentru mai multe rețete.

Potrivit bucătarilor iscusiți, acestea pot fi consumate crude în salate sau gătite. Pe lângă gustul bun, frunzele de ridichi au și proprietăți vitaminizante și remineralizante mult mai puternice decât legumele.

Acestea conțin vitaminele A, B1, B2 și vitamina C. Conform specialiștilor în medicină, cura cu frunze de ridichi are beneficii în afecțiuni hepatice și biliare, scorbut, avitaminoza A și B.

Totodată, aceste frunze ajută la detoxifierea organismului și reface flora intestinală. De asemenea, ele protejează stomacul, fortifică sistemul imunitar slăbit de administrarea prea multor medicamente.

Tot ceea ce trebuie să faci este să le speli înainte de a le consuma. În continuare, îți vom prezenta o rețetă extraordinară care conține frunze de ridichi. Este vorba despre o pastă extrem de cremoasă pentru spaghete.

Citește și Alimentele de care Mihai Șora nu se atinge niciodată. Are o dietă strictă la 105 ani!

Ce poti face cu frunzele de ridichi
Ce poti face cu frunzele de ridichi

Rețetă de sos pentru spaghete

Ingrediente:

  • 50 – 80 de g de frunze de ridiche:
  • 20 de g de parmezan ras;
  • 15 rame de nuci de pin;
  • un cățel de usturoi;
  • două linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, trebuie să prăjești nucile de pinși să speli frunzele de ridichi. Ulterior, adaugă nucile de pin și frunzele într-un mixer și toarnă puțin ulei.

Mai adaugă parmezan ras, usturoi decojit, sare și amestecă totul foarte bine. Mai departe, așezonează spaghetele cu acest sos fin. Dacă ți se pare că sosul a ieșit prea gros, poți adăuga în el și puțină apă în care ai fiert spaghetele. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Cine nu are voie să consume niciodată ridichi. E mai grav decât ţi-ai fi închipuit!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...