„Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere”. Tatăl lui Djokovic a rupt tăcerea în Serbia

Andrei Cezar 06.01.2022, 15:14
„Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere”. Tatăl lui Djokovic a rupt tăcerea în Serbia

Srdjan, tatăl lui Novak Djokovic, a rupt tăcerea în presa din Serbia. Într-un interviu pentru ziarul sârb Telegraf, acesta a spus că fiul său a devenit „simbolul și liderul lumii libere” în urma scandalului din Australia.

Novak Djokovic se află în acest moment într-un spațiu de cazare pentru persoanele carantinate din Melbourne, după ce polițiștii de frontieră din Australia i-au respins accesul în țară. Numărul 1 din tenisul masculin a contestat decizia autorităților și aștepată un răspuns luni.

Tatăl lui Djokovic, reacție fabuloasă în presa din Serbia: „Novak este un Spartacus al lumii noi”

Sdrjan Djokovic nu a putut rămâne indiferent la scandalul imens în care este implicat fiul său. Djokovic a fost oprit de polițiștii de frontieră pe aeroportul din Melbourne și interogat timp de nouă ore, într-o cameră în care se afla singur, fără telefon mobil. Oamenii legii au dorit să lămurească situația vizei și a adeverinței medicale care atestă că sârbul nu se poate vaccina.

În cele din urmă, autoritățile au stabilit că documentele prezentate de sârb nu respectă reglementările în vigoare pentru combaterea pandemiei, așa că i-au interzis accesul în Australia. Acesta a fost transferat la un hotel de carantină, până când va putea părăsi ţara.

Tatăl liderului ATP consideră că la adresa lui Novak a fost o lipsă de respect, deoarece provine dintr-o „ţară mică”.

Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, al naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate.

Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor.”

Rafael Nadal, reacție dură la adresa lui Novak Djokovic: „Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe”

Scandalul în care este implicat Novak Djokovic a împărțit lumea tenisului în două tabere. Din categoria celor care nu sunt de acord cu atitudinea lui Djokovic face parte și marele său rival, Rafa Nadal. Spaniolul l-a criticat pe tenismenul sârb pentru că a vrut să participe la Australian Open pe baza unei scutiri medicale privind vaccinul, deși acest lucru ar fi interzis.

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere.

Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, a spus Rafa Nadal.

Urmăriți Impact.ro și pe