Djokovic l-a scos din sărite pe Nadal. Ce a putut să spună spaniolul despre scandalul imens de la Australian Open

Andrei Cezar 06.01.2022, 14:02
Djokovic l-a scos din sărite pe Nadal. Ce a putut să spună spaniolul despre scandalul imens de la Australian Open

Rafael Nadal a avut o reacție vehementă la adresa lui Novak Djokovic, după scandalul uriaș de la Australian Open. Spaniolul este de acord cu decizia autorităților de la Antipozi și afirmă că liderul ATP ar fi de vină pentru situația creată, pentru că știa condițiile de accedere în țară.

Ibericul se află în Australia, unde participă la Melbourne Summer Set, competiție premergătoare primului Grand Slam al anului. El a câștigat prima partidă, 6-2, 7-5, cu Ricardas Berankis.

Rafael Nadal, mesaj ferm pentru Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el, dar știa condițiile. A luat altă deizie”

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia după ce autoritățile de la Antipozi au stabilit că adeverința medicală care atestă că vaccinul i-ar putea cauza efecte adverse grave și viza de accedere în țară nu sunt valabile

În prealabil, sârbul primise acceptul din partea organizatorilor de a participa la primul turneu de Mare Șlem al anului pe baza scutrii medicale. Fapt ce a produs furie în rândul australienilor care au considerat că este nedrept ca o persoană nevaccinată să poată evolua la Australian Open.

Despre situația lui Novak Djokovic a vorbit și marele său rival, Rafael Nadal. Fostul lider mondial și exprimat regretul față de cele întâmplate, însă este de părere că cel care a creat acest conflict este chiar Nole, care a acceptat să se deplasaeze în Australia, deși cunoștea reglementările în vigoare.

Ce se întâmplă nu e bine pentru nimeni. Dar nu o pot avea o opinie clară pentru că nu știu toate detaliile. Pare o situație dificilă. Tot ce pot să spune e că am trecut prin multe provocări și că multe familii au suferit mult în acești doi ani de pandemie.

E normal ca oamenii de aici din Australia să fie frustrați cu privire la acest caz. Au trecut prin perioade de lockdown și mulți nu s-au putut întoarce acasă. Pot spune că eu cred în specialiștii din medicină, iar dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, atunci ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere.

Am avut COVID, am fost vaccinat de două ori. Dacă te vaccinezi, nu ai nicio problemă în a juca aici. Asta e clar. De restul nu vreau să vorbesc. Dar e clar, dacă ești vaccinat, atunci poți juca la Australian Open și oriunde. Lumea a suferit destul pentru că nu s-au urmat regulile.

„Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme”

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere.

Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, a spus Rafa Nadal.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe