Dezvăluire incredibilă. Novak Djokovic a primit o lecție pentru că a fost onest? Alți trei jucători au putut intra în Australia, deși aveau o situație asemănătoare cu cea a sârbului

Andrei Cezar 06.01.2022, 10:37

Lui Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, i-a fost interzis accesul joi, în Australia, după 9 ore în care a fost reținut de polițiștii de frontieră pe aeroport. Deși a prezentat o scutire medicală care atestă că vaccinul anti-Covid-19 îi poate provoca reacții adverse grave, sârbului i-a fost anulată viza și a fost deportat.

Totuși, în presa internațională au apărut informații bombă care ar putea provoca un scandal uriaș. Alți trei jucători de tenis au putut intra în țara de la Antipozi cu același tip de viză pe care o avea și Nole.

Novak Djokovic a primit o lecție pentru că a fost onest? Alți trei jucători au putut intra în Australia, deși aveau o situație asemănătoare cu cea a sârbului

Scurt rezumat al cazului: Novak Djokovic, de nouă ori campion la Melbourne, deține o scutire medicală emisă de o comisie independentă de experți medicali care atestă că vaccinul împotriva noului coronavirus îi poate provoca o serie de efecte adverse grave. Inițial, organizatorii Australian Open, care au anunțat că nu permit accesul jucătorilor nevacinați la turneu, au fost de acord ca liderul ATP să participe la primul Grand Slam al anului pe baza scutirii medicale.

La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca.”, a scris Djokovic pe contul său de Twitter înainte de a se îmbarca pentru Melbourne.

Lucrurile au luat însă o întorsătură dramatică în momentul când acesta a aterizat în Australia. După nouă ore de interogatoriu, timp în care a fost deposedat de telefonul mobil și ținut într-o cameră separată, autoritățile au considerat că viza prezentată de Djokovic este greșită (nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate), iar scutirea medicală a sârbului nu conține dovezi suficiente pentru a i se permite accesul în țară, scrie GSP.ro

„Greg Hunt, ministrul Sănătății din Australia, a confirmat că Djokovic nu a reușit să ofere ‘standarde adecvate de probă’ pentru a intra în țară și că va fi trimis acasă”, a anunțat jurnalistul Oliver Brown.

Doar că în presa intrernațională au apărut informații potrivit cărora altor trei jucători li s-a permis să intre în Australia, deși aveau același tip de viză ca cea a lui Nole.

Viza prezentată de Novak Djokovic la sosirea în Australia este aceeași folosită de alți trei jucători de tenis care au primit deja permisiunea să intre în țară”, susțin surse apropiate ale turneului de la Australian Open, potrivit Reuters.

Dezvăluire incredibila. Novak Djokovic a primit o lectie pentru ca a fost onest? Alti trei jucatori au putut intra in Australia, desi aveau o situatie asemanatoare cu cea a sarbului

Novak Djokovic, expulzat din Australia

În acest context, mai mulți susținători ai liderului ATP spun că sârbul ar fi putut participa la turneul de la Antipozi dacă nu și-ar fi dezvăluit situația medicală. Cu alte cuvinte, Djokovic plătește prețul onestității sale.

Organizatorii de la Australian Open au precizat că 26 de oameni au solicitat scutire medicală și doar câțiva, între care și Novak Djokovic, au primit undă verde să participe la Grand Slam-ul de la „Antipozi”. Djokovic a fost singurul care a dezvăluit că a primit derogare și, totodată, singurul care a fost deportat până acum.

Ulterior, Novak Djokovic a fost escortat de poliție la un hotel din Melbourne, acolo unde va sta în carantină până la îndeplinirea formalităților pentru zborul care îl duce acasă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe