Noutățile importante aduse de ordonanța militară 11. Despre ce este vorba

Redacția IMPACT 11.05.2020, 22:04
Noutățile importante aduse de ordonanța militară 11. Despre ce este vorba

O nouă ordonanță militară, cea cu numărul 11 a fost emisă de autorități, în ultima săptămână a stării de urgență. Care sunt cele mai importante prevederi ale actului normativ?

Marcel Vela, declarații în baza ordonanței militare nr.11

Ordonanța militară nr. 11 a fost anunțată luni, de ministrul Afacerilor Interne. Actul normativ la care se face referire vine în condițiile în care 14 mai este ultima zi în care autoritățile mai pot impune astfel de reglementări, prin intermediul unei astfel de ordonanțe militare.

Principala măsură a acestei ordonanțe are în vedere scoaterea de sub carantină a orașului Țăndărei, din județul Ialomița.

„O altă decizie luată astăzi care cred că aduce bucurie în orașul Țăndărei și în județul Ialomița este că a fost aprobată solicitarea Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență Ialomița de a ridica măsura de carantinare pentru orașul Țăndărei, județul Ialomița”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Ordonanța militară nr. 11 are în vedere și măsurile referitoare la continuarea suspendării zborurilor din și către Spania până la data de 14 mai și exceptarea de la măsurile de carantinare și izolare a personalului navigant, maritim și fluvial, așa cum se întâmplă și în cazul piloților și al șoferilor de TIR., în conformitate cu măsurile stabilite la art. 3 din Ordonanţa militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Am emis Ordonanța Militară cu numărul 11 din 11 mai 2020. Aceasta reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele militare anterioare. Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv” a mai precizat Marcel Vela.

Textul integral poate fi consultat aici.

15 mai este data la care autoritățile au anunțat că vor ridica mai multe restricții impuse prin ordonanțele militare pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Românii vor putea să se deplaseze în afara domiciliului, precum și în afara localității, fără a mai fi nevoie de o de o declarație pe propria răspundere, la fel ca până acum.

Urmăriți Impact.ro și pe