Ministrul Marcel Vela, noi măsuri de urgență pentru români. Ce interzice Ordonanța Militară 9

Redacția IMPACT 16.04.2020, 17:55
Ministrul Marcel Vela, noi măsuri de urgență pentru români. Ce interzice Ordonanța Militară 9

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne anunță o nouă ordonanță de urgență, cu puțin timp înainte de Paște. Ce măsuri vor fi incluse în noul act normativ?

Marcel Vela anunță o nouă ordonanță militară

După discuțiile pe care le-a purtat cu Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela susține o declarație de presă, la ora 18:00, în care va anunța o nouă ordonanță militară. Digi 24 transmite că această ordonanță va include măsuri de interzicere a exportului. O altă prevedere inclusă va fi și chestiunea traficul transfrontalier cu Bulgaria, astfel încât să fie permisă circulația persoanelor angrenate în muncile agricole.

Principalele declarații

„Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă cu privire la gestionarea situației legate de noul coronavirus. Este foarte important de a îmbina latura spirituală, cu cea a prevenirii răspândirii acestui perfid inamic.

Dragi români, fac din nou apel la respectarea ordonanțelor militare de până acum, dar și la indicațiile transmise de Biserica Ortodoxă Română. Nu mergeți în vizită și nu primiți oaspeți de Paște.

Ne-am asigurat că lumina sfânta va ajunge la noi toți, după discuțiile pe care le-am avut (…) După cum știți, starea de urgență a fost prelungită și era necesar acest lucru pentru siguranță noastră. Avem cu toții un dusma comun: noul tip de coronavirus.
Va asigur că structurile MAI nu se vor relaxa în această perioada”, a declarat Marcel Vela.

Transport aerian suspendat cu următoarele state

„Am semnat ordonata militara nr. 9, prin care se suspenda zboruirile cu urmatoare state: Marea Britanie, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franta, Germania, SUA.

Normele de izolare pentru navigatori: daca acestia nu prezinta semne ale bolii, toti angajatii indeplinesc aceleasi resposabilitati”, a mai adăugat ministrul.

Lucrătorii transfrontalieri de la granița cu Bulgaria

„Lucratorii transfrontalieri care muncesc in zona dintre Romania si Bulgaria care sunt exceptati de la izolare daca nu prezinta simptome, exact cum am procedat cu cei de la frontiera cu Ungaria”- Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Despre piețe

„Piețele rămân deschise dacă se respecta masurile de distanta sociala si de cele de combatere a bolii, incluse în ordonanțele militare”, a transmis Marcel Vela.

Interzicerea exportului de cereale

„Un punct important al ordonanței se referă la interzicerea exportului de grâu și alte produse derivate, interzicere care a fost precizată și impusă în OM anterioară. Prin această ordonanță, articolele care interzic acest export ăși încetează aplicabilitatea pentru că în urma discuțiilor purtate al nivel guvernamental cu comercianții de produse cerealiere s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea rezervei de stat astfel încât un subiect care preocupă Guvernul României, securitatea alimentară, să fei asigurată până la următoarea recoltă. Tot ce a fost interzis la export (…) din acest moment anunț producătorii și comercianții că nu mai este interzis acest export

Le mulțumesc celor din diaspora care au înțeles cât este de importantă iubirea și sănătatea față de cei dragi. Pentru cei care vor veni în continuare în țară, aceștia vor fi dispuși în carantină.

Vreau să va spun că în această zi avem disponibile 13.254 de locuri în carantină. Pentru cei care au crezut că nu se mai aplică acest lucru pentru cei care vor să vină în România, precizez că respectivul ordin se referă la definită izolării care aare mai multe etape, în zonele instituționalizate care există deja, sau în cazul în care județele nu au, se va apela la cele din jurul județului respectiv.

Va mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le faceți în această perioada precum sănătatea și grijă celor din jur”, a spus Marcel Vela, în declarația de presă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe