Noutate în şcoli. Rata de vaccinare anti-Covid-19, prezentată pe site-ul unității de învăţământ

Ana Anitoiu 01.11.2021, 15:55
Noutate în şcoli. Rata de vaccinare anti-Covid-19, prezentată pe site-ul unității de învăţământ

Rata de vaccinare anti-Covid-19 va fi prezentată pe site-ul fiecărei unități de învățământ, începând de astăzi. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat și câți angajați din instituția pe care o conduce s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Sorin Cîmpeanu, despre afișarea ratei de vaccinare anti-Covid-19 a fiecărei școli

Ministrul Educației a spus că este normal ca elevii și părinții lor să știe care este rata de vaccinare anti-Covid-19 în școlile lor. Oficialul a precizat că nu vor fi dezvăluite date cu caracter personal ce aparțin personalului unităților de învățământ.

”La nivelul fiecărui şcoli va fi afişată, pe site-ul propriu, rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR, fără nume, prenume şi alte date cu caracter personal, dar este normal ca elevii şi părinţii să ştie atunci când merg la şcoală care este nivelul de vaccinare al personalului din acea şcoală.

Acest lucru l-am solicitat imperativ să fie făcut public în cursul zilei de astăzi. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Noutate in scoli. Rata de vaccinare anti-Covid-19, prezentata pe site-ul unitatii de invatamant
O persoana vaccinata de un cadru medical

Sorin Cîmpeanu, despre rata de vaccinare anti-Covid-19 din Ministerul Educației

Totodată, Sorin Cîmpeanu a spus că rata de vaccinare împotriva coronavirusului în Ministerul Educației este sub așteptări, de 66%. Mai exact, s-au imunizat anti-Covid-19 doar 292 de angajaţi dintr-un total de 444.

Ministrul Educației a precizat că toate inspectoratele şcolare judeţene din țară și-au afişat rata de vaccinare anti-Covid-19. Sorin Cîmpeanu a mai spus că sunt multe situaţii în care aceasta este de peste 90%.

Ministrul Educației, despre rata de vaccinare anti-Covid-19 în rândul elevilor

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că în România au fost vaccinați împotriva coronavirusului peste 300.000 de elevi, adică peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru imunizarea anti-Covid-19. Oficialul a precizat că această rată de vaccinare este mai mică decât și-ar fi dorit.

„Este un progres important, chiar dacă mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli. Dacă vreţi defalcat pe categorii de vârstă, vă spun că am ajuns la 80.000 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani şi la 223.000 elevi de peste 16 ani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a anunțat că testele pe bază de salivă vor fi disponibile în școli începând de săptămâna viitoare. Testele vor fi livrate în unitățile de învățământ prin intermediul DSU, pe baza repartiției stabilite, în funcție de numărul de beneficiari.

Urmăriți Impact.ro și pe