Noul Porsche Macan T a fost prezentat oficial. Modelul poate fi deja comandat și în România

Bogdan Bârliga 18.02.2022, 12:03
Noul Porsche Macan T a fost prezentat oficial. Modelul poate fi deja comandat și în România

Porsche readuce specificația Touring în gama de modele, dar de data aceasta celebra literă T va fi folosită pentru SUV-ul Macan.

Noul Porsche Macan T este disponibil cu un motor de 2,0 litri cu patru cilindri și poate fi deja comandat oficial din România.

Noul Porsche Macan T: detalii tehnice

SUV-ul german are sub capotă un propulsor de 2,0 litri cu patru cilindri capabil să ofere 265 CP între 5000 – 6500 rpm și un cuplu maxim de 400 Nm disponibil între 1.800 – 4.500 rpm.

Noul Porsche Macan T a fost prezentat oficial. Modelul poate fi deja comandat și în România

Macan T poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde și cu Pachetul Sport Chrono în 6,2 secunde. Repriza de la 0 la 160 km/h are loc în 16,3 secunde.

Tracțiunea integrală și transmisia automată dublu ambreiaj cu șapte rapoarte sunt pe lista de dotări standard pentru noul model.

Noul Porsche Macan T a fost prezentat oficial. Modelul poate fi deja comandat și în România

Și sistemul de suspensii Porsche Active Suspension Management (PASM) este oferit standard, iar garda la sol a fost redusă cu 15 mm până la 187 mm. Pe lista de opțiuni apare suspensia pneumatică adaptivă prin intermediul căreia garda la sol poate să mai fie coborâtă 10 mm.

Ce dotări are Porsche Macan T

Pentru a fi deosebit în gamă la nivelul caroseriei ornamentele din față, oglinzile exterioare, lamele laterale, spoilerul de plafon și siglele din spate sunt vopsite cu nuanța Agate Grey Metallic.

Țevile de eșapament sport și ornamentele geamurilor laterale cu nuanțe negru lucios sunt incluse standard, iar lamele laterale prezintă sigla „Macan T” în negru. Porsche Macan T este dotat standard cu jante pe dimenisunea de douăzeci de inch cu nuanța titan închis.

La interior scaunele sport încălzite și reglabile electric în opt direcții standard sunt dotate cu tapițerie exclusivă bazată pe pachetul de piele neagră.

Noul Porsche Macan T a fost prezentat oficial. Modelul poate fi deja comandat și în România

Culoarea contrastantă din exterior continuă în interiorul vehiculului sub formă de cusături decorative argintii pe scaune, tetiere și volan.

Dotările standard mai includ volanul sport cu încălzire GT multifuncțional și cronometrul Sport Chrono în partea superioară a planșei de bord. Apărătoarele pentru intrarea ușii sunt standard din aluminiu negru și au sigla Macan T. Opțional se poate comanda volanul sport multifuncțional GT în Race-Tex, cu ornamente din carbon.

Modelul a primit și noua consolă centrală cu aspect de sticlă și suprafață sensibilă la atingere, precum și sistemul Porsche Communication Management (PCM) complet conectat în rețea cu ecran tactil de 10,9 inch și navigație online.

Cât costă noul Porsche Macan T în România

Lista de comenzi a fost deschisă și primele livrări în Germania vor avea loc în luna aprilie. În România noul Porsche Macan T are un preț de pornire de la 72.522 de euro.

Pentru comparație prețul versiunii de bază Porsche Macan începe pe piața locală de la 67.500 de euro.

La începutul acestui an Porsche a lansat echiparea Platinum Edition pentru SUV-ul Cayenne. Acest pachet propune o serie de modificări la nivelul caroseriei prin care SUV-ul german va fi ușor de recunoscut.

Porsche Cayenne Platinum Edition poate fi comandat în România cu un preț de pornire de la 92.454 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...