Noul crossover de la Dacia. Cum arată modelul numit Grand Duster.FOTO

Cristian Cojocaru 07.05.2021, 14:45

Dacia pregătește lansarea pentru noul crossover, supranumit și Grand Duster. Acest nou model urmează a înlocui modelele Lodgy și Logan MCV, fiind în proces de dezvoltare. Noul model de crossover este așteptat în anul 2022.

Primele fotografii cu noul crossover de la Dacia

Dacia pregătește lansarea unui nou model în gama sa, lucru care îii va permite accelerarea vânzărilor în comparație cu cele pre-pandemie. Noul SUV/crossover urmează să înlocuiască modelele Lodgy și Logan MCV, fiind așteptat pe piața automobilistică în cursul anului 2022. Premiera modelului ar putea avea loc la sfârșitul acestui an.

Aflată în pline teste, mașina a fost surprinsă în mai multe fotografii-spion. Noul crossover de la Dacia ar putea prelua numele modelului anterior, Logan MCV însă se spculează și că acesta s-ar putea numi Grand Duster. Jurnaliștii francezi de la AutoExpress au postat imagini cu nouia caroserie a modelului.

Imaginile au fost preluate de către suedezi, având în vedere că țara reprezintă teritoriul preferat de către constructorii de mașini pentru a testa noile autovehicule în condiții de iarnă, fiind testate și funcțiile noilor modele. Aceste imagini reprezintă cel de-al doilea pachet cu noul crossover, însă informațiile cuprinse în descrierile fotografiilor sunt în contradictoriu.

Dacia Logan MCV - Foto: AutoExpress
Dacia Logan MCV – Foto: AutoExpress

Detaliile surprinse la noul crossover

Deși anterior erau în discuții o caroserie care va fi similară cu cea MCV Stepway, acum se vehiculează și ideea că mașina fotografiată să fie un ”mule”. Asta ar însemna ca actuala caroserie să fie una falsă, în condițiile în care acestea nu sunt camuflate, însă nu se știe momentan care este planul constructorilor români.

Din imagini reiese să dimensiunile mașinii sunt destul de generoase, având peste 4,5 metri lungi. Ampatamentul este mai lung decât al modelului Sandero sau Logan, iar garda la sol este mai mare. Totodată, înălțimea caroseriei nu este similar cu cel al modelului Lodgy, fiind amplificat în mod vizual de către barele de pe plafon.

Un alt lucru remarcat este grila Dacia cu ale sale detalii specifice, în timp ce farurile au rămas foarte bine mascate, însă vor semăna cu cele cu care este echipat modelul Sandero. Totodată, este cert faptul că Dacia nu revine la ușile duble în spate, așa cum se putea întâlnea la modelul anterior de MCV și Dokker.

Cu atât mai mult, din dorința companiei de a elimina toate motoarele diesel de pe toate mașinile, acest nou model va veni echipat cu un motor hibrid, E-Tech. Concluzia este că în urma acestor fotografii, noul atomobil va avea trăsături de SUV, amintind despre Volvo XC70.

Urmăriți Impact.ro și pe