Nouă propunere de comisar, transmisă la Bruxelles. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă

Diana Radu 29.10.2019, 13:36
Nouă propunere de comisar, transmisă la Bruxelles. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, premierul demis, a trimis o nouă propunere de comisar șef european la Bruxelles, chiar dacă Ludovic Orban a sfătuit-o să nu trimită nicio propunere, deoarece această numire trebuie făcută de viitorul Guvern. Însă, Dăncilă a ignorat rugămintea premierului desemnat.

Ludovic Orban, premierul desemnat de Klaus Iohannis, speră ca Guvernul său să obțină votul de încredere de la Parlament, pentru a trimite chiar el o altă propunere de comisar șef european.

Viorica Dăncilă candidează pentru postul de comisar șef european? Ce spune Ludovin Orban despre asta

Ce spune Ludovic Orban despre o posibila candidatura a Vioricai Dancila pentru postul de comisar sef european
Ce spune Ludovic Orban despre o posibila candidatura a Vioricai Dancila pentru postul de comisar sef european

Liderul liberal Ludovic Orban a calificat drept o „bazaconie cât casa” un scenariu vehiculat în PSD potrivit căruia guvernul PSD rămâne la conducere până după alegerile prezidențiale, iar Viorica Dăncilă pierde alegerile și se autopropune comisar european.

„Dumneavoastră vă imaginați că cineva o mai acceptă pe Viorica Dăncilă? Adică cum? Să se propună ea pe ea? N-are nicio șansă să treacă de Parlament, nici măcar nu va fi luată în considerare o astfel de propunere de președintele Comisiei Europene, vă spun de-acum. Dar acest scenariu e un scenariu care circulă mai demult și e o bazaconie, ca multe din toate zvonurile și intoxicările și fake news-urile pe care le lansează PSD  în fiecare zi”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

De altfel, Orban a acuzat Guvernul Dăncilă că ”a dovedit o iresponsabilitate greu de acceptat în materie de nominalizare a candidatului României pentru funcția de comisar european”.

Pe de altă parte, Ursula von der Leyen cere insistent ca România să își trimită propunerea pentru a nu întârzia și mai mult formarea noii Comisii Europene. Recunoscând această situație, Orban a spus că: „într-o situație de genul acesta, va trebui probabil Dăncilă să negocieze cu președintele României, pentru că fără girul preşedintelui, după aceste două rateuri care ne-au făcut de râs la nivel european, fără girul președintelui, un candidat nu are şanse să treacă. Vă daţi seama că  după doi astfel de candidați, Parlamentul European o să se uite cu exigenţă crescută la următorul candidat propus de România”, a explicat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe