Viorica Dăncilă, acuzații grave despre măsurile pe care vrea să le ia noul Executiv: “Înghețarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar și tăieri de salarii”

Raluca Juncu 28.10.2019, 15:20
Viorica Dăncilă, acuzații grave despre măsurile pe care vrea să le ia noul Executiv: “Înghețarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar și tăieri de salarii”

Viorica Dăncilă, premierul demis, continuă seria de acuzații dure cu privire la măsurile anunțate săptămâna trecută de premierul desemnat, Ludovic Orban, care ar urma să fie adoptate în contextul în care noul executiv va obține votul de învestitură acordat de Parlament, care va avea loc luni, pe 4 noiembrie în Plenul Parlamentului. Viorica Dăncilă spune că programul propus de guvernare a premierului desemnat este unul care se bazează pe austeritate și că lista miniștrilor denotă improvizație.

„Programul de Guvernare anunțat de premierul desemnat este axat pe austeritate, fie că înseamnă înghețarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar și tăieri de salarii, ori  lipsă de soluții în domenii prioritare, precum sănătatea, educația și infrastructura”, a transmis Dăncilă potrivit mediafax.ro.

 

Viorica Dăncilă: „Este un program de guvernare lipsit de viziune și de coerență”

 

În contextul în care săptămâna trecută, Ludovic Orban, premierul desemnat a anunțat primele măsuri de guvernare precum și lista finală a miniștrilor care ar urma să facă parte din cabinetul său, Viorica Dăncilă își exprimă nemulțumirea cu privire la viitorul program de guvernare al opoziției. Liderul PSD susține că  noul executiv ar urma să taie salarii, să îngheţe pensiile şi spune despre programul de guvernare că „este unul lipsit de viziune și de coerenţă”.

Viorica Dăncilă în timpul unei vizite electorale la Bacău. Foto: Facebook/Viorica Dăncilă

„Programul de Guvernare anunțat de premierul desemnat este axat pe austeritate, fie că înseamnă înghețarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar și tăieri de salarii, ori  lipsă de soluții în domenii prioritare, precum sănătatea, educația și infrastructura”, spune Viorica Dăncilă, candidată la alegerile prezidențiale.

Liderul PSD aduce reproșuri și cu privire la lista niminalizării noilor miniștri, despre care spune că denotă improvizație, dar și o mare slabă reprezentativitate a femeilor, care justifică, de fapt lipsa preocupării pentru egalitatea de gen din unele din cele mai înalte poziții de conducere din apartul de stat.

Potrivit noii liste a Guvernului propus de Ludovic Orban, acesta are în componență trei femei în funcții de ministru: Raluca Turcan – viceprim-ministru, Violeta Alexandru, Ministerul Muncii și  Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației. În Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă își desfășoară activitatea un număr de cinci femei, în poziții de ministru: Ramona Nicolae Mănescu (Ministerul Afacerilor Externe), Sorina Pintea (Ministerul Sănătății), Natalia- Elena Intotero  (Ministerul românilor de pretutindeni) și Roxana Mînzatu care conduce Ministerul Fondurilor Europene.

Viitorul Guvern Orban ar urma să aibă 16 ministere, față de 24 cât are actualul guvern demis al Vioricăi Dăncilă, iar o parte dintre miniștri vor fi specialiști afiliați ai PNL. Programul de guvernare cuprinde 65 de pagini și printre măsurile principale sunt prevăzute corectarea legilor din domeniul Justiției, reconstruirea încrederii cetățenilor în instituțiile publice, profesionalizarea administrației publice, întărirea statului de drept și a democrației, combaterea corupției, creșterea calității nivelului de educație.

 

Urmăriți Impact.ro și pe