Noua Dacia va semăna foarte mult cu Volvo. Cum va arăta mașina, inovația gândită de inginerii români

Ioana Bucur 02.05.2021, 13:54

Noua Dacia va semăna foarte mult cu Volvo. Curiozitatea pasionaților de autoturisme a fost stârnită de cele mai noi imagini apărute în mediul online. Cum va arăta mașina și care este inovația gândită de inginerii români.

Noua Dacia „fură” de la Volvo? Cum va arăta mașina

După o perioadă în care soarta i-a stat sub semnul întrebării, imagini surprinse de fotografi spion cu noua Dacia, în teste, pe șoselele din Europa au stârnit interesul și curiozitate pasionaților de autoturisme, unii designeri prezentând propria viziune a noii generații de Dacia Lodgy. Cu toate că nu a fost în topul priorităților producătorului român, modelul va rămâne în gama Dacia, în ciuda faptului că urmează să își facă apariția și versiunea de serie a conceptului Bigster, ce va fi primul SUV de segment C al companiei.

Lodgy se pregătește să treacă printr-o serie de schimbări majore. Noul model va avea o caroserie nouă, ce-l va scoate din clasa monovolumelor și îl va trimite direct în rândul SUV-urilor. Acum aproape un an, în presa franceză de specialitate se vorbea despre noua generație Dacia Lodgy, jurnaliștii dezvăluind că va avea un design mai trendy și mai aventuros decât versiunea actuală.

Noua Dacia va semăna foarte mult cu Volvo
Noua Dacia Lodgy

Fotografii spion au surprins, recent, imagini cu autoturismul, în teste, pe șosea, specialiștii în randări digitale acceptând provocarea de a încerca să ghicească cum va arăta mașina, bazându-se pe indiciile „furate” până în prezent, iar rezultatul a fost publicat pe canalul de YouTube Mahoub 1. Potrivit designerilor digitali, noua Dacia va rămâne cu farurile ce au semnătura luminoasă în forma literei „Y”, pe care le întâlnim și la noile Sandero și Logan, însă prima mare diferență va fi în spatele automobilului. În versiunea prezentată de artist, stopurile viitoarei generații de Lodgy le imită pe cele ale SUV-urilor marca Volvo, ce au o dispunere verticală, pornind din jumătatea superioară a lunetei. Mai trebuie să așteptăm, însă, până vom afla dacă producătorul va merge pe această variantă.

Schimbare importantă la motorizare

Dacă despre designul exterior nu avem prea multe detalii, presa franceză mai dezvăluind că producătorul și-ar dori să îi mărească nu doar dimensiunea caroseriei ci și spațiul din zona bordului, lucrurile stau diferit în ceea ce privește datele tehnice. Dacia Lodgy va fi construită pe platforma CMF-B, dezvoltată de grupul Renault, ce va aduce în gama modelului motoarele de 1.0 litru folosite la Logan și Sandero și cel de 1,3 litri de la Duster. Ținând cont de faptul că atât la Logan cât și la Sandero s-a renunțat la unitatea diesel de un 1,5 litri, sunt șanse mari ca același lucru să se întâmple și la noua Lodgy.

Urmăriți Impact.ro și pe