Noua viteză maximă a maşinilor Dacia. Clienţii nu vor fi încântaţi de decizie

Nicu Stan 28.04.2021, 15:09
Noua viteză maximă a maşinilor Dacia. Clienţii nu vor fi încântaţi de decizie

Noua viteză maximă a maşinilor Dacia. Clienţii nu vor fi încântaţi de decizie. La cât vrea să limiteze constructorul de la Pitești viteaza pentru modelele pe care le produce, vedeți un pic mai jos.

Vești proaste pentru fanii Dacia. Ce ar urma să facă Renault tuturor mașinilor sale

S-a anunțat care va fi noua viteză maximă de deplasare a maşinilor Dacia. Clienţii nu vor fi încântaţi de decizie, după ce Dacia a anunțat că ar putea recurge la o decizie radicală.

Astfel, viteza maximă a tuturor modelelor produse la Pitești va fi limitată la 180 de kilometri la oră. Constructorul Volvo a recurs deja la această măsură de limitare a vitezei la 180 de kilometri la oră.

Volvo alimitat deja viteza modelelor sale
Volvo alimitat deja viteza modelelor sale

Cine a anunțat de limitarea vitezei la modelele Dacia

Presa din Germania anunță că Dacia va lua o decizie radicală. Din motive de siguranță, viteza maximă a tuturor modelelor Dacia ar urma să fie limitată la 180 de kilometri la oră. De asemenea, în vederea implementării măsurii, mașinile noi vor fi echipate de către fabricant cu un așa-numit sistem Safety Coach.

Acesta va monitoriza limitele de viteză pe anumite sectoare de drum, dar și condițiile suprafeței de rulare. De asemenea, Safety Coach reglează viteza în funcție de acestea. În plus, nu va mai permite autovehiculelor să depășească viteza de 180 de kilometri la oră.

Care este cea mai rapidă mașină de la Dacia

La momentul actual, cea mai rapidă Dacia este modelul Duster în versiune TCe 150, cu motorul turbo de 1,33 litri. Motorul dezvoltă 150 de cai putere și un cuplu de 250 Nm. De asemenea, unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu șase viteze. Conform producătorului, Dacia Duster TCe 150 GPF atinge viteza maximă de 202 kilometri la oră și accelerează de la 0 la 100 de kilometri la oră în 10,4 secunde.

Ziariștii de la Spiegel scriu că șeful de la Renault, Luca de Meo, ar fi spus acționarilor că viteza excesivă este motivul principal pentru care accidentele se termină cu pierderi de vieți omenești. Astfel, grupul auto Renault va apela la această măsură pentru toate modelele sale. Până în prezent, nici Grupul Renault, nici Dacia nu au confirmat informația vehiculată de presa din Germania.

La ce ar mai ajuta limitarea vitezei la mașini

Limitarea vitezei ar putea reduce și emisiile, iar Dacia are nevoie de valori reduse pentru a respecta normele de poluare care sunt din ce în ce mai stricte.

Volvo este primul producător auto care a decis ca viteza maximă a tuturor mașinilor sale să fie limitată la 180 de kilometri la oră. Anunțul a fost făcut în 2019, iar măsura a fost implementată imediat, încă din prima parte a anului 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI