Noile modele de case ce fac furori în România. Premieră pe piața imobiliară, la câțiva pași de Capitală

Cătălina Burghelea 11.10.2021, 11:53
Noile modele de case ce fac furori în România. Premieră pe piața imobiliară, la câțiva pași de Capitală

La câțiva pași de Capitală se dezvoltă primul cartier de case „inteligente” din România. Este o premieră pe piața imobiliară din țara noastră! Ce particularități are acest tip nou de case și de ce dezvoltatorii săi consideră că vor da lovitura.

Primul cartier din România cu locuințe modulare

Într-o perioadă în care mai toată lumea visează să stea la casă, având în vedere situația pandemică globală, piața imobiliară din România înregistrează o premieră. Lângă București se va construi primul cartier de case smart, eficiente energetic.

Casele sunt construite inteligent

Grupul Quantum Real Estate Group dezvăluie o premieră pe piața imobiliară locală. Anunță lansarea proiectului rezidențial Quantum OxyGo Modules, primul proiect de case modulare din România, construite smart și eficient din punct de vedere energetic.

La câțiva pași de Capitală se contruiește un model de locuințe extrem de apreciat la nivel mondial

Acest model de case este foarte apreciat la nivel mondial, datorită avantajelor ofeite cumpărătorilor, declară dezvoltatorii proiectului în România. Locuințele modulare prezintă o serie de avantaje, printre care durată de execuție extrem de rapidă (de ordinul săptămânilor) și costuri reduse.

„Casele modulare reprezintă ultima tendință în domeniul construcției de case/vile la nivel mondial, fiind foarte apreciate pentru avantajele oferite cumpărătorilor. În primul rând, casele modulare (prefabricate) au o durată de execuție extrem de rapidă de ordinul săptămânilor, ceea ce înseamnă un cost mult mai redus pentru cumpărători și evitarea perioadei foarte lungi de așteptare pentru cei care doresc să se mute mai repede într-o casă.

În condițiile în care, costul caselor/vilelor convenționale a crescut și forța de muncă din domeniul construcțiilor este din ce în ce mai greu de găsit, standardizarea proceselor de fabricație apare ca o soluție extrem de viabilă pentru viitor”, a precizat Quantum Real Estate Group pentru Wall-street.

Vilele rezistă la cutremure

Dezvoltatorul mai precizează că aceste case modulare sunt structuri durabile și sigure, ce pot fi produse într-un timp foarte scurt. Și unde mai pui că au o perioadă de garanție îndelungată. Locuințele inteligente sunt foarte rezistente la cutremure, potrivit spuselor Quantum Real Estate Group.

„Casele acestea sunt foarte rezistente la cutremure și pot fi numite și case gata făcute, dar aceasta nu înseamnă că nu se pot produce case cu o arhitectura ultra modernă, chiar case care să utilizeze materiale și finisaje de lux, acestea putând fi personalizate la interior, în funcție de cerințele cumpărătorilor”, a precizat dezvoltatorul.

Cartierul de case modulare răsare lângă București

Cartierul de case modulare va fi dezvoltat în zona Berceni-Vidra, la câțiva pași de Capitală. Aici, Quantum Real Estate Group derulează în prezent și proiectele de case convenționale: Quantum Garden Village Residence Berceni și Quantum Club Village Residence Vidra, prin care și-a propus să construiască un număr de peste 220 de case și vile, șase clădiri comerciale și spații dedicate pentru shopping. Zonele rezidențiale se întind pe o suprafață de peste șapte hectare aflate în zona metropolitană din sudul Bucureștiului, proiecte care vor fi integral finalizate în 2022.

Valoarea inițială a acestor investiții se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, mai anunță compania.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...