Noi vouchere pentru români de la 1 septembrie. Cine primește banii? Anunțul făcut de Marcel Boloș

Badea Violeta 02.05.2023, 21:15
Noi vouchere pentru români de la 1 septembrie. Cine primește banii? Anunțul făcut de Marcel Boloș

Veste bună pentru români! În urmă cu puțin timp, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că cetățenii ar putea să primească noi vouchere din partea statului, de la 1 septembrie. Iată care sunt categoriile vizate!

Marcel Boloș a anunțat că românii ar putea primi noi vouchere, de la 1 septembrie

În această seară, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că România vrea să renegocieze cu Comisia Europeană acordarea de vouchere pentru stimularea instalării panourilor fotovoltaice și a sistemelor de stocare a energiei aferente pentru clădirile rezidențiale aparținând persoanelor fizice.

Potrivit oficialului, nu mai puțin de 400 de milioane de euro ar urma să fie acordate sub formă de tichete pentru energie verde la gospodăriile populației.

„Noi aici avem în vedere de la panouri solare, pompe de căldură, sisteme de stocare pe bază de baterii. Propunerea noastră este că aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei, care se vor acorda proprietarilor de locuințe.

Noi sperăm că, dacă trecem cu bine de discuțiile cu Comisia Europeană, din septembrie să putem să acordăm aceste vouchere care sunt destul de așteptate de către oameni. 400 de milioane de euro sunt banii pe care îi avem în vedere.”, a precizat Marcel Boloș.

Citește și Amenzi colosale pentru românii care fac această greșeală cu voucherele de vacanță. Mare atenție, riști să rămâi fără mulți bani!

Marcel Bolos

Ce surpriză li se mai pregăteşte gospodarilor

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai anunțat că statul mai are pregătite 200 de milioane de euro pentru a încuraja populația să aibă case independente energetic și cu 0 emisii de dioxid de carbon.

„Aici nu am stabilit încă valoarea voucherelor, însă este bine să știe cei care le urmăresc că le-am anunțat în premieră la dumneavoastră și vă promit că vom anunța și mecanismul și vom arăta oamenilor posibilitatea pe care o au de a avea acces la acești bani.”, a spus Marcel Boloș.

Totodată, oficialul a precizat că banii ar urma să intre începând cu data de 1 septembrie. „Vine iarna și oamenii să poată avea și aceste măsuri la dispoziție alături de cardul de energie și toate măsurile pe care le-am gândit pentru a sprijini populația”, a transmis Marcel Boloș.

Citește și Gabriela Firea, declarații de ultimă oră cu privire la voucherele de 15.000 lei. Va depune o plângere penală: „Nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...