Gabriela Firea, declarații de ultimă oră cu privire la voucherele de 15.000 lei. Va depune o plângere penală: „Nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor”

Elena Avramescu, Andrei Dumitrescu 28.04.2023, 11:03
Gabriela Firea, declarații de ultimă oră cu privire la voucherele de 15.000 lei. Va depune o plângere penală: „Nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor”

Recent, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că au fost semnalate mai multe cazuri în care românilor acceptaţi în programul pentru creşterea natalităţii le-au fost ceruţi bani pentru voucherele de 15.000 de lei.

Nereguli cu voucherele de 15.000 lei

„Voucherele sunt gratuite și nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit!

Am aflat cu stupefacție de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor! Sunt extrem de neplăcut surprinsă! Asemenea fapte pun într-o lumină nefavorabilă un demers onorabil și de mare succes. Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituțiile abilitate!

În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitați și să ne semnalați acest lucru! Taxa de imprimare și expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, conform obligațiilor contractuale dintre părți”, a spus Gabriela Firea.

Ministrul cu 1000 de angajați în subordine care nu exista acum doi ani face angajări masive: sute de posturi la stat
Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea conduce Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, înființat cu mai puțin de un an și jumătate în urmă și are deja o mie de subordonați

În continuare, Gabriela Firea susține că asemenea fapte pun într-o lumină nefavorabilă un demers de mare succes.

„Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituțiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitați și să ne semnalați acest lucru! Taxa de imprimare și expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, conform obligațiilor contractuale dintre părți.

De asemenea, fac un apel la reprezentanții farmaciilor și clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe! Acest program este o reușită și nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante”, a adăugat Firea.

Ministerul Familiei a decis să ajute cuplurile care-și doresc un copil, dar se luptă cu infertilitatea tocmai de aceea nu acceptă ca altcineva să le pună bețe-n roate și să profite de pe urma lor.

Se pare că înregistrarea dosarelor transmise este la zi, până vineri fiind mai mult de 14.300 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului. Astfel că sunt 4.300 de dosare declarate eligibile și peste 3.600 de contracte transmise pentru a fi semnate. În plus, peste 2.400 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau se află pe drum către beneficiari.

„Rog toate persoanele interesate să obțină sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei/procedură să citească atent informațiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, a mai spus Gabriela Firea, în încheiere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...