Ce măsuri au anunțat autoritățile pentru Paște și 1 Mai. Circulația în timpul nopții până la 5.00, magazinele în Vinerea Mare până la 20.00

Nicu Stan 08.04.2021, 21:15
Ce măsuri au anunțat autoritățile pentru Paște și 1 Mai. Circulația în timpul nopții până la 5.00, magazinele în Vinerea Mare până la 20.00

Ce măsuri au anunțat autoritățile pentru Paște și 1 Mai. Este oficial, Guvernul a stabilit noi măsuri privind prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în zilele în care se sărbătorește Paștele ortodox. S-a decis și prelungirea stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021. În ce intervale orare se va putea circula și la când se vor închide magazinele.

Florin Cîțu a anunțat noi măsuri pentru Paște și 1 Mai. Ce se va întâmpla în noaptea de Înviere

Update, joi, 8 aprilie, ora 21:00. Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie. Autoritățile au anunțat și care vor fi măsurile de protecțe și restricțiile impuse pentru Paște și 1 Mai.

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.
  • În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.
  • Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară sunt menţinute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătăţii populaţiei şi al prevenirii răspândirii virusului”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a Guvernului.

Știre inițială. Au fost anunțate noi propuneri pentru Paște și 1 Mai. Astfel, circulația în timpul nopți va fi prelungită până la 5:00, iar magazinele în Vinerea Mare ar urma să fie deschise până la 20:00.

Prim ministrul Florin Cîţu a anunţat, azi, că va transmite Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă alte câteva propuneri pentru perioada sărbătorilor de Paşte și 1 Mai.

Cum vom circula in noaptea de Inviere
Cum vom circula in noaptea de Inviere

Propuneri și pentru restricțiile de pe litoral

Astfel, șeful Guvernului va propune prelungirea circulaţiei pe timpul nopţii, până la ora 5.00 şi închiderea magazinelor, în Vinerea Mare a Paștelui, la ora 20.00. În plus, altă o propunere vizează staţiunile de pe litoral.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat că, astăzi, va transmite CNSU noi reguli pentru perioada Paștelui și pentru 1 Mai. Astfel, circulația pe timpul nopții va fi permisă până la ora 5:00, în Vinerea Mare magazinele ar putea fi deschise până la ora 20:00, în timp ce stațiunile de pe litoral ar urma să fie deschise, însă la o capacitate maximă de 70%.

Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

”- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”.

Acum, printre măsurile care au intrat în vigoare la 28 martie se numără: scurtarea intervalului de circulație până la ora 20.00, în localitățile în care incidența în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, în zilele de vineri și weekend.

Când se redechid sălile de sport

În plus, unde incidența este peste 7,5 la mia de locuitori, este redus intervalul de circulație până la ora 20.00 toată săptămâna. De asemenea, magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localitățile unde rata de infectare este peste 4 la mie și sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în timp ce acolo unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată întreaga săptămână.

De asemenea, activitatea în sălile de sport și fitness este oprită în localitățile unde incidența este de peste 4 la mia de locuitori, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mia de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe