Noi modificări la biletele de tren. Ce va anunța în curând CFR

Mihnea Tălău 28.10.2022, 20:44
Noi modificări la biletele de tren. Ce va anunța în curând CFR

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune stabilirea prețurilor pentru călătoriile cu trenurile InterCity, după ce în vară au fost decise tarifele pentru trenurile Regio și InterRegio.

Stabilirea prețurilor biletelor pentru călătoriile cu InterCity

Pe site-ul ministerului a fost postat, în dezbatere publică, proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii pentru modificarea și completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 548/2022 pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Tarifele pentru trenurile InterCity au fost stabilite prin majorarea cu 15% a tarifelor pentru trenurile InterRegio și rotunjirea la leu a valorii obținute.

Astfel, din luna iulie, așa cum prevede Ordinul MTI nr. 548/2022, tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători s-au majorat cu aproximativ 20% față de cele utilizate anterior.

Spre exemplu, pentru o călătorie cu trenul Regio între 21-30 de kilometri, la clasa I se plătesc acum nouă lei (tarif întreg), față de opt lei anterior, iar la clasa a II-a, 5,5 lei, față de 4,5 lei înainte.

CFR avertizeaza, este pregatit sa ofere apa doar „in situatii deosebite”

Când vor intra în vigoare noile tarife

Tarifele pentru trenurile Intercity se vor stabili începând cu data de 11 decembrie

Pentru a se putea aplica, proiectul de ordin al MTI trebuie să primească semnătura ministrului de resort și să fie publicat în Monitorul oficial, scrie avocatnet.ro.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors, etc.”, precizează MTI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...