Se modifică programul de circulație al trenurilor CFR în perioada 29 iunie – 1 iulie. Motivul din spatele deciziei anunțate oficial

Stan Filon 29.06.2022, 19:34
Se modifică programul de circulație al trenurilor CFR în perioada 29 iunie – 1 iulie. Motivul din spatele deciziei anunțate oficial

Dacă în alte țări trenurile merg și cu 200 de kilometri la oră, Căile Ferate Române vin acum cu un anunț care îi vor supăra și mai tare pe românii care se plângeau deja de viteza cu care se circulă pe calea ferată din țara noastră. Conducerea CFR a anunțat că în perioada 29 iunie – 1 iulie, când sunt anunţate temperaturi care vor depăşi 37 – 38 de grade Celsius, viteza de circulație a trenurilor va fi redusă.

Se modifică programul de circulație al trenurilor CFR

CFR a anunțat că viteza trenurilor va fi redusă, în perioada următoare, din cauza caniculei. Compania a spus că personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub atenţionare de cod galben şi cod portocaliu de caniculă, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei.

În intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Se modifica programul de circulatie al trenurilor CFR
Se modifica programul de circulatie al trenurilor CFR

Canicula este de vină

De asemenea, CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

Chiar dacă au loc întârzieri mereu pe calea ferată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet.

Reprezentanţii CFR precizează că măsurile despre care am vorbit mai sus sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară pentru astfel de situaţii speciale.

Urmăriți Impact.ro și pe