Noi detalii despre atacul din trenul din Tokyo. ”Am crezut că e cascadorie de Halloween”. 17 persoane, rănite

Ana Anitoiu 01.11.2021, 11:42
Noi detalii despre atacul din trenul din Tokyo. ”Am crezut că e cascadorie de Halloween”. 17 persoane, rănite

Un atac a avut loc într-un tren din Tokyo, duminică seară, când un bărbat s-a năpustit cu un cuțit asupra unor pasageri și a provocat un incendiu. Au fost rănite 17 persoane care se îndreptau către petreceri organizate în centrul orașului, de Halloween.

Atacatorul din trenul din Tokyo era costumat. Ce le-a spus polițiștilor

De altfel, atacatorul, un tânăr în vârstă de 24 de ani, era și el costumat de Halloween. Tânărul se deghizase în personajul Joker din filmul ”Batman”. Polițiștii l-au arestat la fața locului.

Tânărul nu a opus rezistență în momentul în care a fost arestat, dar a făcut o declarație ce i-a luat prin surprindere pe polițiști. Atacatorul deghizat în Joker le-a spus autorităţilor că ”a vrut să omoare oameni pentru a fi condamnat la moarte”.

Noi detalii despre atacul din trenul din Tokyo. ”Am crezut ca e cascadorie de Halloween”. 17 persoane, ranite
Oameni panicati iesind pe geam din trenul in care a avut loc atacul

Cum a fost surprins atacatorul din Tokyo

Atacul a avut loc într-un tren ce circula pe linia expres Keio, către Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, aproape de ora locală 20.00, adică 13.00, ora României. Traficul feroviar a fost suspendat parțial, la încheierea secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare ce s-au desfășurat duminică.

Un bărbat în vârstă de peste 60 de ani se află în stare critică după ce a fost înjunghiat. Conform unor pasageri, atacatorul deghizat în Joker a stropit în tren cu un lichid şi a provocat un incendiu ce a fost stins rapid.

În imagini video ce au apărut pe Twitter se vede cum un val de oameni fugeau din tren și cum câteva secunde mai târziu au izbucnit flăcările ce au fost lichidate repede. O altă înregistrare arată pasageri ieșind pe geam după oprirea de urgență a trenului.

”Am crezut că este o cascadorie de Halloween (când a văzut oameni cuprinși de panică în vagonul în care se afla, n.r.). Apoi am văzut un bărbat venind spre noi, fluturând lent un cuţit lung pe care era sânge”, a povestit un martor ocular pentru presa din Japonia.

Ce a făcut atacatorul în trenul gol

Alte imagini video ce au fost publicate pe Twitter l-au arătat pe atacator singur în tren. Purtând ochelari, un costum mov şi o cămaşă verde aprins, ca cele purtate de Joker în filme, tânărul stătea calm, așezat pe un scaun picior peste picior și fuma o țigară în timp ce ținea cuţitul în mâna dreaptă.

O altă înregistrare video îl arată pe tânărul atacator deghizat în Joker în timp ce era înconjurat de forțe de ordine, în Tokyo. Aceste imagini au fost filmate din afara vagonului, pe un geam.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...