Canotorii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precum și Elisabeta Lipă, au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Sucevei

Elena Avramescu, Alexandra Chiric 31.08.2021, 14:06
Canotorii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precum și Elisabeta Lipă, au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Sucevei

În cadrul unei ședințe festive de marți, Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a aprobat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului sportivilor suceveni medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Canotorii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Sucevei

În acest sens, titlurile de cetăţean de onoare au fost acordate pentru olimpicii suceveni Nicoleta Ancuţa Bodnar, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Cosmin Pascari, Ştefan Constantin Berariu, Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, antrenorilor Vasile Avrămia şi Ion Despa, dar şi preşedintei Federaţiei Române la Canotaj, Elisabeta Lipă.

Un moment festiv foarte important şi pentru noi, pentru cei din judeţul Suceava. Ne înclinăm în faţa acestor performanţe. Suntem mândri de această uriaşă performanţă, îi felicităm şi le mulţumim că au arătat lumii că în Bucovina avem în rândurile canotorilor suceveni campioni mondiali, campioni europeni, atât la tineret, cât şi la seniori, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în debutul şedinţei.

Canotorii medaliati la Jocurile Olimpice de la Tokyo au primit titlul de Cetatean de Onoare al Sucevei
Canotorii medaliati la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Potrivit lui Gheorghe Flutur, cu ajutorul acestor medalii, sportivii din Suceava “au pus un briliant pe stema judeţului Suceava”. În plus, performanţele acumulate obligă administraţia judeţeană şi administraţiile locale să sprijine în continuare activitatea sportivă.

Trebuie să ne aplecăm mai mult pentru alocarea de resurse financiare pentru bazele sportive, care din păcate nu arată foarte bine. Trebuie să fim mai largi la pungă în această privinţă. Şi vorbesc aici despre baza de canotaj de la Fălticeni, pentru care există deja un proiect pentru modernizarea ei.

Vorbim şi de Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi aici am avut, dar mai vreau să mai am, discuţii pentru a găsi soluţii de finanţare mai curajoase. Şi dacă va fi cazul, şi noi, Consiliul Judeţean, vom fi foarte interesaţi şi hotărâţi să venim cu un aport financiar pentru dezvoltarea acestor baze sportive, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.