Noi detalii despre accidentul din Maramureş. Ce a păţit şoferul chiar înainte de a pierde controlul autocarului plin cu polonezi

Stan Filon 06.07.2022, 09:51
Noi detalii despre accidentul din Maramureş. Ce a păţit şoferul chiar înainte de a pierde controlul autocarului plin cu polonezi

Ies la iveală noi detalii despre accidentul din Maramureş în care a fost implicat un autocar cu 52 de pasageri din Polonia. Se pare că șoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după ce ar fi suferit un atac de cord. Bărbatul ar fi murit pe loc, iar autocarul a făcut prăpăd în jurul său. A pus la pământ un gard de 44 de metri, înainte de a se opri în peretele unei pensiuni. Mai multe persoane au fost rănite grav.

Noi detalii despre accidentul din Maramureş

Așadar, se pare că a fost descoperită cauza accidentului din Maramureș, în care a fost implicat un autocar plin cu turști veniți din Polonia. Șoferul ar fi suferit un infarct în timp ce se afla la volan, iar martorii sun că acesta ar fi murit pe loc. Astfel, autocarul a fost scăpat de sub control și a spulberat un gard de beton lung de 44 de metri, după care s-a oprit în peretele unei pensiuni.

A fost activat planul roșu de intervenție și mai multe ambulanțe au sosit la fața locului, unde medicii au găsit lapte persoane rănite grav. Acestea au fost transportate la spital, iar medicii au încercat să-l resusciteze și pe șoferul aflat în stop cardio-respirator, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el. Bărbatul a fost declarat decedat.

Noi detalii despre accidentul din Maramures 
Noi detalii despre accidentul din Maramures

Șoferul ar fi suferit un infarct

„A presupus alertarea tuturor echipajelor medicale din zona 2 Maramureș, adică dincolo de Pasul Gutâi. Între timp au fost alertate și județele limitrofe, mai exact Bistrița Năsăud, de unde s-au deplasat forțe de intervenție spre locul accidentului. Mai sunt încă 7 persoane care sunt tratate în acest moment în spitalele din Borșa și Vișeu, iar ceilalți 43 de pasageri implicați în accident sunt în curtea unei pensiuni, peste drum de acest loc, și așteaptă să fie cazați, respectiv să-și poată continua drumul după ce vor primi un autocar de schimb”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Cornel Băbuț.

„La Borșa doar o persoană e mai grav, cu fractură de bazin. Pe restul o să îi externeze. Le-am spus să mă sune când îi externează să le trimit mașină. Să fie toți împreună. Pe restul din autocare i-am cazat la pensiune. Le-am oferit apă, mâncare nu au vrut. Poate mai pe seară. Îi mai cazăm la două sau trei pensiuni, e grupul destul de mare”, a spus și primarul din comuna Moisei, Grigore Tomoioagă.

Imediat, localnicii au sărit în ajutorul răniţilor. Au încercat să îi scoată pe geamurile autocarului distrus și chiar au reușit să ajute mult, până la sosirea ambulanțelor.

„Șoferul a făcut infarct. nici nu a frânat, nimic. Era mort deja, dinainte. Copiii erau sus, saracii, bine ca nu ne-a omorat. N-am ce face, a spart tot aici”, a povestit proprietarul casei în care a intrat autocarul. „Am luat o scândură de jos şi am dat în geam şi am spart geamul şi am făcut scară şi au putut coborî doamnele”, povestește un martor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...