Accident teribil într-o localitate din județul Maramureș, după ce un autocar a intrat într-o casă. Șoferul a murit și 8 persoane au fost rănite

Andra Daoud 05.07.2022, 23:50
Accident teribil într-o localitate din județul Maramureș, după ce un autocar a intrat într-o casă. Șoferul a murit și 8 persoane au fost rănite

Un accident grav de circulație s-a produs marți după-amiază, pe DN 18, în zona localității Moisei din județul Maramureș. Șoferul unui autocar a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în gardul unei case. A fost activat Planul Roșu de intervenție, iar autoritățile acționează cu 2 mașini de stingerte, 2 echipaje de descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SAJ și un elicopter.

Un autocar a intrat în gardul unei case, în județul Maramureș

Update 23:30. Persoana care a decedat în accidentul de marți după-amiază de pe DN18 este chiar șoferul autobuzului. Până la acest moment nu se știe care este cauza producerii accidentului, însă polițiștii iau în calcul mai multe ipoteze. Fie a explodat un cauciuc, fie șoferul a suferit un infarct la volan și astfel a pierdut controlul mașinii de transport, izbind zidul unei case.

Update ora 19:00. O persoană a murit și alte 8 sunt rănite. Este cel mai recent bilanț al accidentului din județul Maramureș, petrecut în această după-amiază. Oficiali din cadrul Poliției Județene Maramureș au declarat că cele 8 persoane rănite nu se află în stare gravă, fiind transportate la spitalele din Borșa și Vișeu.

Update ora 17:20. 8 persoane au fost transportate la spital în urma accidentului. Restul pasagerilor implicați în evenimentul rutier au fost preluați de un autocar, pus la dispoziție de autoritățile locale, urmând a fi cazați la o pensiune din zonă, fiind vorba despre turiști străini.

Știrea inițială:

Un autocar care circula pe DN 18 din județul Maramureș a intrat în gardul unei case. Mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție. Potrivit autorităților, în autocar se aflau turiști polonezi.

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale SMURD, dar și ambulanțe și un elicopter de intervenție. Martorii susțin că de vină ar fi fost explozia unui cauciuc, iar polițiștii fac verificări pentru a afla în ce circumstanțe s-a produs accidentul. Din primele informații, în autocar se aflau 51 de persoane în momentul impactului.

„Pentru gestionarea eficientă a situației a fost activat Planul Roșu de intervenție. Acționează 2 mașini de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SAJ și 1 elicopter. Au fost suplimentate forțele de intervenție de la nivelul ISU Bistrița-Năsăud cu următoarele mijloace: 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială transport victime multiple, 1 punct medical avansat. Din informațiile preliminare, 51 de persoane au fost implicate în evenimentul rutier.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Din informațiile disponibile până acum, sunt 6 victime, dintre care 1 persoană în stop cardio respirator, 3 persoane transportate la CPU Borșa și 2 persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului. Ceilalți pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite, au mai transmis cei de la ISU Maramureș.

 

Urmăriți Impact.ro și pe