Ninge ca-n povești în România! Iarna a venit mai devreme iar drumarii deja au fost puși la treabă VIDEO

Mihai Roșoiu / 21.11.2020, 10:27
Ninge ca-n povești în România! Iarna a venit mai devreme iar drumarii deja au fost puși la treabă VIDEO

Ninge în România. Iarna pare să-și fi intrat serios în drepturi în anumite zone din țara noastră. Imaginile cu stratul de zăpadă au ajuns deja pe rețelele de socializare. Zăpada este îndepărtată de utilaje de pe drumurile afectate și, în momentul de față, nu există probleme de circulație provocate de către căderile recente de precipitații sub formă de ninsoare.

Ninge ca-n povești în România! Iarna a venit mai devreme la Rânca

În stațiunea Rânca a sosit iarna. Cu nouă zile înainte de a intra în luna decembrie, oamenii din Rânca s-au bucurat de prima zăpadă serioasă. Pe filmarea publicată pe pagina de Facebook a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se poate observa și intervenția drumarilor. Potrivit datelor oficiale, șase utilaje se află deja pe drumurile din zonă pentru a îndepărta zăpada și pentru ca circulația să se desfășoare în condiții normale.

Reprezentanții care asigură aceste lucrări în județul Gorj, spun că se intervine permanent cu material antiderapant și cu lamele, care curăță carosabilul. Zăpada s-a depus serios în zona Rânca. Stratul de zăpadă este de 8 centimetri și continuă să ningă în zona stațiunii montane Rânca. Vestea bună este că în momentul de față traficul se desfășoară normal în această zonă.

Vremea anunțată favorizează continuarea ninsorii

Meteorologii afirmă că astăzi, în majoritatea zonelor din țară vor cădea precipitații. Prognoza meteo pentru această perioadă este: Va ploua normal, pe alocuri, însă cantitățile de precipitații se vor afla în grafic. Pentru cei care se simt aventuroși și vor să cutreiere țara, în lung și-n lat, pentru a scăpa de monotonia de acasă, vă recomandăm să vă îmbrăcați cu haine mai groase și să luați, totuși, o umbrelă la voi.

La sfârșitul lunii noiembrie încep ploile. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile din România.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, în partea de sud a țării. Se simte că vine iarna. Aerul va fi mai rece, vântul va sufla moderat pe crestele munților.

Rânca este o localitate în care zăpada își face apariția mai devreme. Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului Novaci și a comunei Baia de Fier, județul Gorj, România, situată la 1.600 m altitudine, la poalele vârfului Păpușa în Munții Novaciului din Masivul Parâng, la 18 km de orașul Novaci pe șoseaua Transalpina (DN67C).

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI