Vremea pentru 20 noiembrie – 21 decembrie 2020. Vin ninsorile de Moș Nicolae? Ce spun meteorologii

Ana Anitoiu / 20.11.2020, 13:26
Vremea pentru 20 noiembrie – 21 decembrie 2020. Vin ninsorile de Moș Nicolae? Ce spun meteorologii

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea, în perioada 20 noiembrie – 21 decembrie 2020, și au clarificat dacă este posibil să ningă, de Moș Nicolae.

Cum va fi vremea în perioada 20 noiembrie – 21 decembrie 2020

Potrivit ANM, vremea se va răci, în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă a anului. Apoi, vor urma săptămâni ceva mai calde.

În săptămâna 23 – 30 noiembrie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, în regiunile nord-estice ale țării. Însă, în rest, va fi mai frig, mai ales în extremitatea de vest a țării. Regimul pluviometric se anunță deficitar pe întregul teritoriu.

Apoi, în săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie, va fi ceva mai frig decât ar fi normal, pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Însă, nu sunt anunțate ploi sau ninsori. Astfel, de Moș Nicolae, cel mai probabil nu va ninge, dar va fi destul de frig.

Ulterior, în săptămâna 7 – 14 decembrie, vremea se încălzește. Temperaturile medii vor fi ușor mai mari față de cele normale pentru această perioadă din an, în toată țara. Regimul pluviometric va fi în jurul celui normal pentru această săptămână.

În săptămâna 14 – 21 decembrie, temperaturile medii vor fi, de asemenea, ușor peste cele specifice acestei perioade, pe întregul teritoriu al României. Precipitațiile vor fi normale pentru această perioadă, în toată țara.

Vremea pentru 20 noiembrie - 21 decembrie 2020
Tanara bucurandu-se de zapada

Cod galben de ninsori, în mai multe județe

În plus, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori moderate cantitativ, pentru acest weekend. Sunt vizate 11 județe, începând de vineri, ora 20:00, și până sâmbătă, la ora 14:00.

Județele vizate, conform ANM, sunt: Alba, Argeş, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Sălaj şi Vâlcea.

”În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.”, au transmis meteorologii.

De asemenea, începând de vineri, ora 15:00, și până sâmbătă, ora 14:00, este valabil un cod galben de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea”, au precizat meteorologii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI