Hotărârea pe care o pregătește Guvernul României. Ce spune Ludovic Orban despre o eventuală carantinare a Bucureștiului

Ana Anitoiu 09.11.2020, 20:31
Hotărârea pe care o pregătește Guvernul României. Ce spune Ludovic Orban despre o eventuală carantinare a Bucureștiului

Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul României pregătește o nouă hotărâre. Prim-ministrul și-a exprimat punctul de vedere referitor la o eventuală carantinare a Bucureștiului.

Ce hotărâre pregătește Guvernul României

Potrivit premierului Ludovic Orban, Guvernul pregăteşte hotărârea privind prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile.

“Ştiţi foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii.

Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a spus Ludovic Orban, după ce a participat în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea “Ora prim-ministrului”.

Guvernul Romaniei pregateste o hotarare. Ludovic Orban, despre carantinarea Bucurestiului
Prim-ministrul Ludovic Orban

Ce a spus Ludovic Orban despre o eventuală carantinare a Bucureștiului

De asemenea, premierul și-a exprimat punctul de vedere referitor la o eventuală carantinare a Bucureștiului.

“În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină.

Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a spus Ludovic Orban.

În plus, prim-ministrul a precizat că o decizie de carantinare a Bucureştiului este una ce se ia de către specialişti în sănătate publică.

“Este o decizie care se ia de specialişti în sănătate publică, de epidemiologi, de infecţionişti şi nu mă hazardez eu să dau o dată”, a precizat el.

Ludovic Orban a participat la dezbaterea “Ora prim-ministrului” din Camera Deputaților pe tema proiectului de buget. Solicitarea a fost făcută de grupul PSD.

Luni, au fost raportate 3.240 de cazuri noi de COVID-19, în țară. Bilanțul total a ajuns la 306.991 de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei de coronavirus, în România.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul deceselor în rândul pacienților cu coronavirus a crescut cu 130, până la totalul de 8.009 persoane, de la începutul pandemiei.

În total, s-au vindecat 206.793 de oameni. În spitalele din țară, sunt internate cu noul coronavirus 12.688 de persoane. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI.

Până la acest moment, la nivel național, au fost prelucrate 3.488.090 de teste. Dintre acestea, 11.445 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.286  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.159 la cerere.

Urmăriți Impact.ro și pe