Nicuşor Dan s-a vaccinat împotriva Covid: „Am spus că trebuie să fac niște investigații, le-am făcut”

Ioana Bucur 09.12.2021, 11:16
Nicuşor Dan s-a vaccinat împotriva Covid: „Am spus că trebuie să fac niște investigații, le-am făcut”

După săptămâni bune de speculații, primarul Capitalei a făcut anunțul. Nicușor Dan s-a vaccinat împotriva Covid-19, după ce declarase că o va face după ce se va ocupa de niște „urgențe care sunt mai importante pentru bucureșteni” și după ce își va face o serie de investigații. Edilul a trecut deja prin boală, fiind depistat pozitiv în primăvara acestui an.

Anul Nou n-a sosit, dar prima doză a venit: Nicușor Dan s-a vaccinat împotriva Covid

Cu toate că nu s-a declarat niciodată împotriva vaccinării anti-Covid-19, nici nu s-a grăbit să o facă, De fapt, Nicușor Dan a încercat să nu abordeze prea des subiectul în spațiul public, răspunzând cu reticență și ușor deranjat de fiecare dată când era întrebat ceva legat de acest subiect extraordinar de important pentru societate.

Pe 31 august, Nicuşor Dan a fost întrebat de jurnalişti, la conferinţa de presă de prezentare a bilanţului de 10 luni de la preluarea mandatului, de ce nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, el amintind atunci că a trecut prin boală în luna mai.

În ultima perioadă, după impunerea de către autorități a obligativității prezentării certificatului verde, primarul Capitalei a fost nevoit să îşi facă teste pentru a avea acces în instituţiile publice unde avea întâlniri oficiale, din cauză că nu era vaccinat.

Nicuşor Dan s-a vaccinat împotriva Covid
Nicusor Dan. Inquam Photos/ Ilona Andrei

A declarat că nu este antivaccinist

Întrebat dacă este în tabăra antivacciniștilor, Nicușor Dan a negat vehement.

„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa.

Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a afirmat Nicuşor Dan la Prima Tv.

La sfârșitul lunii noiembrie, primarul declara că urmează să își facă prima doză la începutul lui decembrie.

„Am spus că trebuie să fac nişte investigaţii medicale. Le-am făcut şi săptămâna viitoare mă voi vaccina cu prima doză”, spunea Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Joi, 9 decembrie, edilul a confirmat reporterilor Digi 24 că s-a vaccinat împotriva Covid, cu prima doză, fără dea alte declarații: „Da, cu prima doză”. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...