Nicușor Dan, primele declarații despre apa caldă din Capitală. Ce se va întâmpla în această iarnă

Iancu Andreea 30.09.2020, 20:37
Nicușor Dan, primele declarații despre apa caldă din Capitală. Ce se va întâmpla în această iarnă

Noul primar ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a oferit primele informații despre apa caldă. Acesta a vorbit despre ce urmează să se întâmple cu apa caldă din București, având în vedere că urmează perioada iernii. La ce trebuie să se aștepte bucureștenii.

Nicușor Dan: „O să fie sute de avarii.” Ce se întâmplă cu apa caldă în această iarnă

În așteptarea de a prelua funcția de primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan a oferit informații despre stadiul rețelei de termoficare. Acesta a promis un management de avarie privind apa caldă și căldura din Capitală.

„Avem o problemă de urgenţă care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate. (…) Deci noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie. Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta”, a spus Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, edilul prevede că vor exista suficient de multe probleme pe parcursul acestei ierni, însă își dorește să intervină cât de rapid posibil.

„O să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează”, a adăugat Nicuşor Dan.

Numeroase cartiere din București sunt afectate de lipsa apei calde, deși sezonul rece încă nu s-a instalat
Numeroase cartiere din București sunt afectate de lipsa apei calde, deși sezonul rece încă nu s-a instalat

Peste 400 de blocuri fără apă caldă, în București. Ce propunea Nicușor Dan în campania electorală

Chiar dacă iarna încă nu s-a instalat, sunt mai bine de 400 de blocuri în Capitală în care apa caldă curge rece. Multe locuințe nu beneficiază de apă caldă nu din pricina avariilor, ci a lucrărilor de reparație. Termoenergetica anunță că sunt programate mai multe lucrări în cadrul rețelei primare de transport a energiei termice. Iar asta în contextul în care urmează să fie încărcată apa în instalații pentru sezonul rece. Căldura urmează să fie livrată în locuințe în momentul în care se vor înregistrat sub 10 grade Celsius în timpul nopții, timp de trei zile consecutiv.

Pe de altă parte, Nicușor Dan, noul primar ales, propunea o serie de soluții pentru rezolvarea problemelor termoficării din București. Astfel, acesta anunța în campania electorală următoarele măsuri, conform economica.net:

  • Accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare.
  • Înlocuirea a 300 km de conductă din rețeaua principală, cu alocări financiare prioritare (acest proiect s-a derulat până acum într-un ritm extrem de lent, iar investițiile reale au fost mult sub cele asumate în mod oficial chiar de către municipalitate).
  • Automatizarea completă a punctelor termice.
  • Continuarea, în paralel cu modernizarea rețelei de termoficare, a investițiilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor private și publice.
  • Atragerea de noi clienți în sistem (noile cartiere rezidențiale, consumatori industriali, centre comerciale).
  • Reeșalonarea datoriilor sistemului de termoficare pe baza unei negocieri, de către o administrație nouă, care convinge partenerii de negocieri că e hotărâtă să rezolve problemele.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...