Vești proaste pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla la iarnă cu apa caldă și căldura

Stan Filon 29.09.2020, 11:08
Vești proaste pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla la iarnă cu apa caldă și căldura

Primarul ales Nicușor Dan a vorbit despre problema principală cu care se confruntă bucureștenii de luni de zile, respectiv apa caldă. Așadar, Nicușor Dan a spus că se așteaptă la foarte multe avarii care vor apărea în această iarnă și a spus că va face stocuri de echipamente cu care să se repare avariile.

Nicușor Dan a făcut anunțul legat de apa caldă și căldura din apartamentele bucureștenilor

Nicușor Dan a declarat, luni seară, că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte foarte multe” care vor apărea, în timpul iernii, în sistemul de furnizare a apei calde și căldurii, până când vor putea fi reabilitate conductele, din bani europeni, la primăvară.

“Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta.

Nicusor Dan a facut anuntul legat de apa calda si caldura din apartamentele bucurestenilor
Nicusor Dan a facut anuntul legat de apa calda si caldura din apartamentele bucurestenilor

”Iarna o să înceapă pe 15 noiembrie”

Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor.

Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

Nu mai puțin de 405 blocuri de locuințe din București, racordate de rețeaua centralizară de distribuție a energiei termice din București, nu au astăzi apă caldă, conform centralizării Termoenergetica, compania din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de alimentarea cu apă caldă și căldură a Bucureștiului.

Potrivit Termoenergetica, blocurile respective nu au apă caldă în prezent din cauza lucrărilor de reparații programate, în majoritatea cazurilor, la rețeaua primară de transport a energiei termice.