Nicușor Dan are de plătit o sumă imensă. Cum s-a ajuns aici

Stan Filon 26.08.2020, 18:06
Nicușor Dan are de plătit o sumă imensă. Cum s-a ajuns aici

Nicușor Dan a mai pierdut o bătălie, iar acum este bun de plată! Candidatul la funcția de primar al Capitalei, cunoscutul activitst Nicușor Dan, a făcut tot posibilul pentru a se ocupne unui proiect de zeci de milioane de euro, însă a pierdut din nou în instanță.

Nicușor Dan, bun de plată în procesul cu One Floreasca City

Nicușor Dan s-a opus proiectului One Floreasca City. Acesta a încercat să blocheze prin mai multe moduri proiectul imobiliar de la Hala Ford din Cartierul Floreasca – One Floreasca City. Tentativele sale au fost pedepsite de Tribunalul București prin respingerea acțiunii de anulare a acordului de mediu pentru acest proiect, dar și obligarea la plata unor despăgubiri.

Nicușor Dan a aruncat în luptă Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiu, însă  acum cele două asociații au de plătit sume importante către dezvoltatori. One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA au de primit de laNicușor Dan peste 150.000 de lei, echivalentul a 31.000 de euro, drept cheltuieli de judecată.

Nicușor Dan, bun de plată în procesul cu One Floreasca City
Nicușor Dan, bun de plată în procesul cu One Floreasca City

Nicușor Dan, obligat și anul trecut să plătească 10.000 de euro

Proiectul One Floreasca City, estimat la 100 milioane de euro, este dezvoltat de One United în parteneriat cu Auchan, pe terenul aferent vechii platforme Automatica București, potrivit PS News.

„Respinge cererea modificată formulată de reclamanta Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și cererea formulată de reclamanta Asociația Salvați Bucureștiul ca neîntemeiate. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația Lexcivica în sprijinul pârâtei One Mircea Eliade Properties SRL.

Obligă reclamantele la plata către pârâta One Mircea Eliade Properties SRL a sumei de 55.121,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată și la plata către pârâta Auchan România SA a sumei de 100.658,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în dispozitivul sentinței Tribunalului București.

Anul trecut, Nicușor Dan, prin cele două asociații amintite, a fost obligat de judecători să plătească acelorași dezvoltatori 10.000 de euro, în procesul pierdut de activist, în care acesta ceruse judecătorilor să suspende lucrările la proiectul One Floreasca City.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...