Ce avere are Nicușor Dan, candidatul ”dreptei” la Primăria Capitalei. De unde îi vin banii

Elena Avramescu / 18.08.2020, 12:26
Ce avere are Nicușor Dan, candidatul ”dreptei” la Primăria Capitalei. De unde îi vin banii

Nicușor Dan se pregătește să cucerească Bucureștiul, după ce a obținut susținerea liderul PNL, Ludovic Orban, pentru candidatura la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan este fondatorul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, ce a fost transformată ulterior în Uniunea Salvaţi România (USR).

Ce avere are Nicușor Dan, candidatul ”dreptei” la Primăria Capitalei

Acesta a candidat la alegerile din 2016 pe listele USR în circumscripţia Bucureşti şi în acest fel a ajuns deputat. Conform declaraţiei de avere depusă la Camera Deputaţilor în luna iunie 2019, Nicuşor Dan avea un venit anual în calitate de deputat de 119.936 de lei. Acesta avea în proprietate un teren intravilan în Predeal, judeţul Braşov, de 7460 mp, luat în 2007, precum şi un autoturism Citroen BX din 1986.

Ce avere are Nicușor Dan
Ce avere are Nicușor Dan

Iar la rubrica “Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoare de piaţă”, politicianul a declarat o donaţie în valoare de 130.000 RON. A bifat și capitolul datorii, având anul trecut două credite de la Garanti Bank, unul în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, şi altul de 63.800 de euro, scadent în 2032.

În urmă cu câteva săptămâni, Nicușor Dan a acordat un interviu pentru PS News, unde a fost întrebat cum îşi va putea finanţa campania electorală, ținând cont că că Alianța USR-PLUS nu va putea face campanie în numele său, dar nici nu va putea deconta cheltuielile electorale și nici nu va apărea pe buletinul de vot.

“Până la acest moment, nu am avut cheltuieli deosebite în această precampanie pe care am avut-o. Am plătit o mică publicitate pe Facebook de câteva mii de lei pe lună. Indemnizația mea de parlamentar este de 10.000 de lei pe lună și de aici vin banii. Am tipărit niște flyere, tot așa de vreo 10.000 de lei.

Am deschis un cont în care oamenii îmi pot dona, cum am făcut și acum 4 și 8 ani. Am strâns acolo, până în acest moment, vreo 10.000 de lei, dar asta pentru că încă nu a început campania adevărată.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI