Nicolae Dică, prima reacție după ce a fost numit la FCSB. „Banii au fost pe ultimul loc”. Cum a reacționat când a aflat că pleacă Florin Tănase – VIDEO

Sorin Barbu 27.07.2022, 14:40
Nicolae Dică, prima reacție după ce a fost numit la FCSB. „Banii au fost pe ultimul loc”. Cum a reacționat când a aflat că pleacă Florin Tănase – VIDEO

Nicolae Dică a fost prezentat la FCSB cu o zi înaintea meciului cu Saburtalo din preliminariile Europa Conference League. Noul antrenor va avea o misiune grea. În confruntarea cu formația din Georgia, care a câștigat meciul tur cu 1-0, nu-l va putea folosi pe Florin Tănase. Căpitanul echipei s-a transferat în China pe un salariu de un milion de euro pe an.

Nicolae Dică, prima conferință la FCSB. Noul antrenor a fost prezentat la echipă

Nicolae Dică s-a întors la FCSB după aproape patru ani. A fost prezentat într-un moment dificil. Echipa a pierdut prima manșă din turul doi preliminar al Europa Conference League cu 1-0, iar returul cu Saburtalo este programat joi. Dacă nu trece de formația din Georgia, FCSB va pierde 500.000 de euro, dar și șansa de a lupta pentru calificarea în grupele competiției, unde ar urma să primească aproape patru milioane de euro.

„Mă bucur că am șansa din nou să antrenez această echipă, care își propune an de an campionatul, cupele europene. E un lucru extraordinar pentru mine. Am venit înaintea unui joc important, îmi doresc să încep cu dreptul”, a declarat noul antrenor.

Nicolae Dică a fost numit la FCSB după ce Toni Petrea și-a dat demisia la finalul partidei cu Rapid. A discutat câteva ore cu patronul și a încercat să-l convingă să-i dea „mână liberă” la echipă. Gigi Becali i-a transmis că 15 etape poate să facă ce vrea.

„Eu iau în seamă persoanele care mi-au dat peste 200 de mesaje, nu cele care fac comentarii negative. Important e să reușesc să îmi pun ideile în practică. De la lucrul ăsta am plecat.

În general, oamenii au spus că antrenorii vin pentru bani, dar pentru mine, banii au fost pe ultimul loc, așa am fost și ca jucător. E important să ne îndeplinim obiectivele. Am discutat cu Gigi Becali luni, până noaptea târziu, și am reușit să ajungem la un numitor comun”, a mai spus noul tehnician al roș-albaștrilor.

Nicolae Dică a aflat cu o zi înaintea meciului cu Saburtalo că a rămas fără cel mai bun jucător, după ce Florin Tănase a semnat contractul cu formația din China șiva fi coleg cu brazilianul Oscar, care a costat 60 de milioane de euro.

„Pierdem golgheterul. Am zis: «Ok, asta e viața. Este spre binele clubului». Acum, înainte de antrenament, am aflat că va pleca. Cu un sfert de oră înainte”, a declarat Dică.

Cu trei milioane de euro în conturi, Gigi Becali i-a promis antrenorului patru transferuri urgente. Doi dintre jucătorii cu care se discută sunt Safranko și Dan Nistor.

Urmăriți Impact.ro și pe