VIDEO

Gigi Becali, „crucificat” de presa din Ungaria, după ironiile la adresa lui Viktor Orban și Sepsi. „Agresiv și xenofob. A amenințat”

Sorin Barbu 27.07.2022, 08:48

Gigi Becali a ajuns un personaj important în presa din Ungaria. Jurnaliștii maghiari l-au criticat dur după ce patronul FCSB i-a ironizat pe Viktor Orban și pe conducătorii formației Sepsi la conferința de presă în care a anunțat că Nicolae Dică este noul antrenor al formației.

Gigi Becali a ajuns în presa din Ungaria după ce a spus că este „dușmanul lui Viktor Orban”

Gigi Becali i-a enervat la jurnaliștii din Ungaria. S-a dezlănțuit la conferința de presă în care a anunțat că Nicolae Dică este noul antrenor de la FCSB și l-a ironizat pe Viktor Orban, dar și pe conducătorii lui Sepsi.

„Dacă Sepsi cumva se ridică, o să investesc eu mai mulţi bani ca Viktor Orban. Că nu îi las pe unguri să treacă peste FCSB niciodată în viaţa lor. Să nu se creadă că e ameninţare sau discriminare. Dar pe Sepsi OSK îi vom ţine mereu la respect. Dacă ei prind putere, eu mai investesc 10 milioane de euro.

Tot ce e neam cu Sepsi OSK îi voi spulbera. Viktor Orban poate să vină cât vrea el pe stadioane, că tot râul, ramul… Aşa că, duşmani. Cât sunt eu în fotbal, Viktor Orban, pofta-n cui. Eu acum o să vreau să mă bat cu Guvernul Ungariei.

Ei să bage bani, eu să bag, să vedem care e mai tare. Îi invit la luptă. Sepsi cu Viktor Orban şi eu cu FCSB. I-am aruncat mănuşa lui Viktor Orban rusul, Viktor Orban Putin”, a spus conducătorul echipei din Berceni.

După fiecare frază, Gigi Becali întreba, cu zâmbetul pe buze, dacă se poate considera că vorbele sale pot fi interpretate drept „discriminare” sau „amenințare”.

Ultrasii i-au declarat razboi lui Gigi Becali. Baza din Berceni si palatul latifundiarului, vandalizate. Fotografii incredibile Inquam Photos / Octav Ganea

„Gigi Becali amenință Sepsi și guvernul Ungariei”

Presa din Ungaria a relatat, pe larg, ce s-a întâmplat la conferința de presă. Cel mai important ziar de sport a titrat: „Becali amenință Sepsi și guvernul Ungariei”. Jurnaliștii de la Nemzeti l-au acuzat pe Becali că are un stil „agresiv și xenofob”.

„După două înfrângeri în câteva zile (0-1 cu Saburtalo și 0-2 cu Rapid), Becali, care își schimbă des opiniile, a vorbit despre ieșirea sa din fotbal. Marți, însă, într-un cu totul alt ton, într-un stil agresiv și xenofob, a anunțat că e gata să investească 10 milioane de euro pentru ca Sepsi să nu iasă campioană”, a scris publicația citată.

Finalul materialului este dedicat echipei care a câștigat în acest an Cupa și Supercupa României.

„În acest sezon, echipa nu a câștigat niciun meci și a înscris doar un gol, și acela din penalty. În schimb, Sepsi a luat Supercupa României, a strâns patru puncte în primele două etape de campionat și a câștigat în Conference League, 3-1 cu Olimpija Ljubljana”, au mai spus jurnaliștii unguri.

Publicația index.hu a vorbit despre declarațiile lui Gigi Becali și amintește că omul de afaceri nu este la prima abatere de acest gen.

„În ultimii ani, Becali a avut discursuri pline de ură la adresa maghiarilor din Transilvania. El a mai spus, în trecut, că Viktor Orban este un pitic și că fotbalul feminin reprezintă un lucru satanic, împotriva naturii umane”, scrie ziarul citat.

Gigi Becali l-a ironizat pe Viktor Orban și a ajuns în presa din Ungaria
Gigi Becali l-a ironizat pe Viktor Orban și a ajuns în presa din Ungaria

Gigi Becali a făcut declarațiile respective după ce a aflat că Viktor Orban a fost prezent la două meciuri de fotbal din România și a fost primit cu multă simpatie.

Foto; George Simion Facebook

Sepsi și Csikszereda sunt două dintre cluburile care au primit fonduri importante de la guvernul din Budapesta. În ultimii nouă ani, statul maghiar a investit aproximativ 75 de milioane de euro în proiecte din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe