Nicolae Ciucă, vești noi despre pregătirea şi înzestrarea Armatei Române: „Direcţii cheie pentru a întări capacitatea de apărare a ţării noastre ”

Elena Avramescu 11.11.2022, 14:24
Nicolae Ciucă, vești noi despre pregătirea şi înzestrarea Armatei Române: „Direcţii cheie pentru a întări capacitatea de apărare a ţării noastre ”

Nicolae Ciucă a participat la ceremonia în care s-a adus un omagiu veteranilor militari, iar după aceea a ținut să spună un discurs, în care a vorbit pe scurt despre pregătirea şi înzestrarea Armatei României, de o importanță majoră pentru statul nostru, deoarece se bazează pe direcţii-cheie.

Pregătirea şi înzestrarea armatei, o prioritate pentru România

„Importanţa capacităţii defensive este mai importantă ca oricând în această perioadă, în care agresiunea militară ilegală, neprovocată şi ilegitimă Rusiei asupra Ucrainei ameninţă securitatea în regiune şi chiar a întregii lumi.

Pregătirea şi înzestrarea Armatei României reprezintă în continuare direcţii-cheie pentru a întări capacitatea de apărare a ţării noastre şi pentru a răspunde exigenţelor şi provocărilor geostrategice ca stat de frontieră externă a comunităţii euroatlantice şi a spaţiului Schengen”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a ținut să mai precizeze că Guvernul a stabilit un obiectiv clar, și anume continuarea procesului de înzestrare a Armatei române cu echipamente şi tehnică militară moderne. Tocmai de aceea s-a asumat decizia de a creşte de la 2 la 2,5% din PIB alocarea pentru Apărare.

„Profesionalismul rămâne principala calitate a Armatei române. Asemenea bravilor veterani ai celui de Al Doilea Război Mondial, aţi contribuit la scrierea istoriei acestei ţări, la consolidarea profilului internaţional al României. Respectul de care se bucură Armata României în rândul partenerilor internaţionali şi încrederea acordată de cetăţeni vi se datorează şi dumneavoastră”, a afirmat şeful Executivului, care a adus un omagiu militarilor căzuţi la datorie şi a asigurat familiile acestora de sprijin.

Premierul Nicolae Ciuca face curatenie in Guvern
Premierul Nicolae Ciuca

După aceea Angel Tîlvăr, ministrul al Apărării, a ținut să continue discuția, spunând că mai multe de 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, iar 76.000 au fost răniţi. În plus, a fost adus un omagiu şi victimelor civile ale conflagraţiei.

„Aducem şi noi un omagiu tuturor celor căzuţi în acest război sângeros, în numele şi pentru viitorul României. Prin sacrificiul şi sângele lor avea să fie clădit maiestuosul edificiu al Marii Uniri”, a spus și ministrul.

Ministrul Apărării a vorbit și despre semnificaţia acestei zile pentru Armata României, fiind strâns legată de faptul că, pe data la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (post mortem) Iosif Silviu Fogoraşi, fiind primul militar român ce a decedat în operațiunile din Afganistan.

„Aducem şi noi un omagiu tuturor celor căzuţi în acest război sângeros, în numele şi pentru viitorul României. Prin sacrificiul şi sângele lor avea să fie clădit maiestuosul edificiu al Marii Uniri”, a notat ministrul în această zi specială.

Nu trebuie uitat că semnificaţia acestei zile pentru Armata României și anume că la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (post mortem) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

Ceremonia militară şi religioasă din acest an a fost organizată la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, ce se află localizat în Parcul Tineretului din Capitală, unde s-a adus un omagiu militarilor români reprezentanţi ai Guvernului, ai cadrelor militare, dar şi ai corpului diplomatic.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...