Nicolae Ciucă, tête-à-tête cu Vasile Dâncu. „Trebuie să avem o discuţie deschisă”

Mihnea Tălău 13.10.2022, 17:27
Nicolae Ciucă, tête-à-tête cu Vasile Dâncu. „Trebuie să avem o discuţie deschisă”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că dorește să aibă o discuție clarificatoare cu ministrul Apărării Vasile Dîncu, în contextul declarațiilor acestuia cu privire la necesitatea negocierilor de pace dintre Ucraina și Rusia.

Dâncu așteptat la discuții clarificatoare

Vasile Dîncu care participă în aceste zile la ministeriala NATO de la Bruxelles este așteptat la o discuție deschisă, de către premier. Ministrul Apărării, Ministrul Apărării a stârnit mai multe reacții pe scena politică după ce a afirmat că negocierile cu Rusia reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina.

„Îl aştept pe domnul ministru Dîncu să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este o opinie a guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect”, a spus premierul Nicolae Ciucă, scrie evz.ro.

Dâncu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că :”singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume pierderea de teritorii”.

Vasile Dancu spune ca PSD nu vrea la guvernare. Nu acum

Poziție tranșată a liderului PSD

Surse politice afirmă că premierului i s-a cerut să-l demită pe Dîncu în urma declarațiilor făcute. Chiar preşedintele Klaus Iohannis ar fi recomandat primului-ministru, să discute la nivelul coaliției, actul de demitere a lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării.

Și Marcel Ciolacu, liderul PSD, partid din care face parte și Dîncu, a avut o poziție tranșantă în această problemă.

„Când ești ministru al Apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în cunoștință de cauză pe politica pe care o are statul român. Repet. Președintele, având atribuții, este comandatul suprem al armatei, nu? Așa scrie la Constituție. Deci, e îndreptățit să aibă această ieșire, nu am nimic împotrivă”, a afirmat Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...