Nicolae Ciucă: „România îndeplinește toate criteriile pentru Schengen”. Ce spune despre noul raport

Stan Filon 16.11.2022, 22:33
Nicolae Ciucă: „România îndeplinește toate criteriile pentru Schengen”. Ce spune despre noul raport

Vin vești foarte bune de la Comisia Europeană, care tocmai ce a făcut public raportul privind aderarea Românei, a Bulgariei și a Croației la spațiul Schengen! Raportul este unul pozitiv și recunoaște eforturile făcute de cele trei țări pentru securizarea frontierelor. Nicolae Ciucă, premierul României, salută raportul pozitiv al Comisiei Europene.

„România îndeplinește toate criteriile pentru Schengen”

Așadar, Comisia Europeană a întocmit un raport pozitiv pentru aderarea României la spațiul Schengen de liberă circulație. Acest efort confirmă eforturile făcute de România, după cum a precizat premierul României, Nicolae Ciucă, într-o postare făcută pe Facebook.

„Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spațiul Schengen. Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care țara noastră se află acum. România îndeplinește toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spațiul de liberă circulație. Noul raport de azi confirmă eforturile din ultima perioadă și ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen”, a spus Ciucă.

„Romania indeplineste toate criteriile pentru Schengen”
„Romania indeplineste toate criteriile pentru Schengen”

„E momentul să spunem: Bine ați venit!”

Comisia Europeană a făcut, miercuri, public, raportul de evaluare pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Acesta este unul pozitiv, iar CE a emis instrucțiuni către Consiliul JAI, care se va reuni în 8 decembrie, pentru a lua decizia oficială de aderare.

„E momentul să spunem: Bine ați venit!”, a declarat miercuri comisarul pentru afaceri Interne al UE, în conferința de presă organizată după reuniunea Comisarilor pe tema extinderii Spațiului Schengen, referindu-se la România, Bulgaria și Croația. Cele trei țări au dat dovadă că pot să gestioneze frontiera comună a UE, au personal extrem de bine instruit și angajat, tehnologie, a mai explicat oficialul european.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...