Nicolae Ciucă, mesaj important cu ocazia Zilei Naţionale a României: „La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre”

Elena Avramescu 01.12.2022, 10:26
Nicolae Ciucă, mesaj important cu ocazia Zilei Naţionale a României: „La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre”

Premierul Nicolae Ciucă a lăsat un mesaj puțin diferit față de anii precedenți, deoarece atât țara noastră, cât și restul celor din Europa se confruntă cu probleme economice mari, dar și cu riscul izbucnirii unui conflict mondial odată cu începutul agresiunii ruse din Ucraina. În acest sens, Nicolae Ciucă a dorit să lase un mesaj de încurajare, spunând că România este pregătită să facă față oricărui pericol.

Premierul Ciucă: „Să arătăm că 1 decembrie este ziua unității noastre”

„La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfăşurare la graniţa de Est şi un obiectiv naţional către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spaţiul Schengen. Şi acum, ca şi la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda naţională sunt siguranţa, stabilitatea şi modernizarea României.

Faţă de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme şi dezvoltare, precum şi protecţia oferită de NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie”, a scris premierul, joi, pe pagina sa de Facebook.

În continuarea mesajului, premierul României a ținut să puncteze că toți românii au datoria de a depăși orice fel de diferențe, pentru că este vital să ne concentrăm toate eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național dar și pe bunăstarea tuturor celor din jur.

„Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor țării și cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democrații europene. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a mai notat acesta, potrivit sursei citate.

Nicolae Ciucă, tête-à-tête cu Vasile Dâncu. „Trebuie să avem o discuţie deschisă”
Premierul Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a depus o coronaă de flori

În această dimineaţă, premierul Nicolae Ciucă a participat la ceremonia organizată în Parcul Carol I, cu ocazia Zilei Naţionale a României, depunând o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut.

În Parcul Carol I s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă, ocazie cu care au fost depuse coroane şi jerbe de flori în memoria celor căzuţi pe câmpul de luptă.

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, vizită importantă la Ateneul Român

În urmă cu două zile, în timpul reuniunii miniștrilor de Externe din ţările membre NATO desfăşurată la Bucureşti, Nicolae Ciucă a avut o întrevedere importantă cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la Ateneul Român. Cei doi au vizitat expoziția „Noi, poporul. 25 de ani de parteneriat strategic”, unde au văzut o serie de fotografii de colecție care evidențiază relațiile diplomatice și culturale dintre poporul român și cel american.

„Este un moment foarte important în care sărbătorim 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic România-SUA. Mă bucur foarte mult că acum 25 de ani, atunci când a avut loc prima întâlnire cu poporul român a președintelui Clinton, dumneavoastră ați fost aici, în București, în staff-ul președintelui Clinton.

Sunt foarte bucuros și mândru să afirm că parteneriatul nostru strategic a atins cel mai înalt nivel în istoria sa, de un sfert de secol. 25 de ani reprezintă un jalon foarte important care ne determină să conștientizăm faptul că, în 1997, s-a născut o generație care a crescut și s-a maturizat odată cu parteneriatul strategic.

Prezența dumneavoastră aici confirmă interesul pe care Statele Unite îl acordă parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și vă asigur că Guvernul României va face tot ceea ce îi stă în putință pentru consolidarea și extinderea acestui parteneriat strategic”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...