Nicolae Ciucă, anunț important despre creșterea pensiilor: „Nu vom avea astfel de enunţuri”

Elena Avramescu 08.09.2022, 08:24
Nicolae Ciucă, anunț important despre creșterea pensiilor: „Nu vom avea astfel de enunţuri”

Miercuri seara, premierul Ciucă a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile, și dacă da, cu ce procent se va face acest lucru, moment în care acesta a fost ferm pe poziții și a mărturisit că, momentan, nu va fi înaintat un procent până când nu vor exista cifrele pe masă şi proiectul de buget pe anul viitor.

Ministrul Ciucă a vorbit despre posibilitatea creșterii pensiilor

În urmă cu scurt timp, Rareş Bogdan a propus mărirea pensiilor cu un procent de 16% și a făcut mai multe remarci la adresa ministrului Finanţelor Adrian Câciu, astfel că Nicolae Ciucă nu a văzut aceste lucruri cu ochi buni, spunând că este vorba despre o dispută între doi oameni politici.

Întrebarea care a stat pe buzele tuturor a fost legată de mărirea pensiilor, iar atunci când Nicolae Ciucă a fost întrebat despre acest lucru răspunsul nu a fost chiar cel așteptat. Totul a pornit de la declaraţiile recente pe acest subiect făcute de Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al liberalilor, care susține că pensiile ar trebui majorate cu 16%. Astfel că prim-ministrul crede că dacă ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, nu găseşte o soluţie în acest sens, cel mai bine ar fi să plece acasă.

„Indiferent de partidul al cărui lider suntem, avem totuşi responsabilitate faţă de cetăţeni să le comunicăm de fiecare dată adevărul, onest şi în funcţie de posibilităţile pe care Guvernul le are. Ceea ce aţi menţionat dumneavoastră a fost probabil o dispută între doi oameni politici. La nivelul Guvernului vă pot spune că nu vom avea astfel de enunţuri până în momentul în care nu vom avea pe masă cifrele.

Vedem care este proiectul de buget pentru anul 2023 şi aşa cum am făcut în anul 2022 când am adoptat două pachete de măsuri pentru a sprijini cetăţenii României, tot la fel vom face şi de aici înainte, inclusiv pentru anul 2023. În funcţie de decizia pe care o vom lua în coaliţie, vă rog să aveţi încredere că o vom comunica”, a declarat Nicolae Ciucă, după ce a participat la un eveniment organizat de Consiliul Investitorilor Străini.

Astfel că Nicolae Ciucă este de părere că în România este reală nevoie de o mai mare responsabilitate.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă / Sursă: Inquam Photos / George Calin
Prim-ministrul Nicolae Ciucă / Sursă: Inquam Photos / George Calin

În urmă cu câteva zile, Rareș Bogdan a susținut că dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% a pensiilor, după cum prevede legea, atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu trebuie să-și părăsească rapid funcția.

„PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altatdată cu 10%. Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare. Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%.

Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Săptămâna trecută, Adrian Câciu a promis că pensiile vor crește în decursul anului viitor cu mai mult de 5%, procentul care era prevăzut de lege pentru 2021.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...