INTERVIU

Nico trebuie să-și schimbe numele din cauza unei alte cântărețe. Probleme după reclama la Catena: „Credea că sunt iubita lui Adrian Enache”. Interviu EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 04.08.2022, 23:21

De-a lungul carierei sale, Nicoleta Matei, alias Nico, a obținut o mulțime de premii, ca o recunoaștere a calităților sale vocale. Artista a bifat însă primul său mare succes cu piesa „Cine e cu noi”, lansată în urmă cu 20 de ani, alături de BUG Mafia, care a rupt toate topurile muzicale ale vremii. Artista ne-a mărturisit, de altfel, că întotdeauna le pomenește numele băieților din trupa mai sus-menționată, mai ales pe cel al lui Tataee, cel care i-a ales și numele de scenă, Nico. Nume pe care se vede însă nevoită să-l schimbe, întrucât nu-l poate folosi și pe plan extern, din cauza unei alte cântărețe, din Germania. Totodată, în interviul acordat pentru Impact.ro, vedeta nu ne-a ascuns faptul că dată fiind reclama pe care o face la Catena, nu puțini sunt cei care cred că ea formează un cuplu cu partenerul său de filmări, Adrian Enache.

De ce e nevoită Nico să-și schimbe numele

Au trecut 20 de ani de la primul dumneavoastră succes, alături de BUG Mafia…

Da, 20 de ani de la piesa „Cine e cu noi”. O amintire foarte frumoasă pe care nu o să o uit niciodată, și întotdeauna îi pomenesc, mai ales pe TATAE, el mi-a dat numele de Nico. Acum am o problemă, mai e în Germania o artistă cu numele de Nico și nu-l pot lua și la nivel internațional. Majoritatea pieselor mele se duc la ea, pe pagina ei. Și cred că va trebui să-mi schimb numele și așa voi face. Trebuie să vorbim și la OSIM.

Mai țineți legătura cu ei?
Nu mai ținem legătura, nu am mai vorbit cu ei. Am mai fost la ei la concerte. Îi ascult cu drag, îmi doresc din suflet să mai avem o colaborare de acel gen. Nu cred că există week-end în care să nu primesc filmări cu piesa care și acum se cântă în toate discotecile din toată lumea. Încă ne bucurăm de succesul ei, piesa aceasta cred că nu va muri niciodată.

Tataee (mai nou, numele de scenă e Tata Vlad) de la BUG Mafia

Pe ce gen de muzică v-ați axat, în prezent?
De ceva vreme ne-am axat pe un pop rock, dar cochetez încă cu hip-hopul și R&B-ul, țin legătura cu Cabron și cu Shobby, cu care am și început, de altfel, atunci când se numeau Codul Penal. Încă mai am câteva refrene cu ei. Sunt deschisă la astfel de colaborări și sper să readuc publicului aceeași energie pe care am avut-o atunci și încă o mai am. Dar suntem acum mai axați pe piesele comerciale, cele care se cer.

Petrece mult timp cu Luminița Anghel

Ce proiecte aveți în acest moment?
Mă aflu acum la al patrulea Master class, împreună cu Luminița Anghel, unde pregătim copii care vor să cânte. La anul vrem să-l facem la mare, dar e foarte dificil cu sponsorizările, găsim foarte greu oameni cu suflet. Suntem cazați în Slobozia, avem de toate aici, suntem ca niște regi. Avem sală unde să repetăm, un sunet bun, lucrăm cu ei. Mâine avem în program și câteva ore în care vom merge la piscină. Durează șapte zile și fiecare va pregăti câte o piesă, sâmbătă este concertul. Am avut și aniversarea unei fetiței. S-au distrat extraordinar, am mâncat un tort foarte bun. Sunt foarte mulți copii talentați, avem vreo 20 de copii, așa au fost de fiecare dată. E foarte greu, dar la noi vin, suntem ca și o familie cu Asociația Bianca din Slobozia. Ei au fost cu inițiativa. Au un festival aici, ne cunoaștem de foarte mult timp, eu și cu Luminița suntem în juriu și așa s-a născut acest proiect. Nu-i deloc ușor. Când avem tabere la munte, acolo vin copii și din Moeciu, Bacău, București, Moinești, din mai multe zone.

Vă plac copiii?
Îmi plac copiii talentați. Dacă nu au cerințele necesare, le spunem părinților. Sunt părinți care plătesc o grămadă de bani la un profesor de canto. Nici măcar nu învață, nu-și aleg repertoriul cum trebuie. Eu mereu le-am zis dacă nu au talent și i-am ghidat la actorie sau la dans.

Spectacol cu cântece religioase, într-o biserică, la Oradea

Ați apucat să mergeți în vacanță?
În vacanță încă nu am fost, probabil vom avea doar câteva zile. De pe 22 august, eu și Luminița vom fi plecate la Oradea, pentru un spectacol dedicat Sf. Marii, la o biserică greco-catolică. Vom fi foarte mule persoane, Monica Anghel, Aurelian Temișan, Paula Seling, Ovidiu Anton, iar Monica Davidescu va prezenta. Cântăm piese superbe, muzică religioasă, cu orchestră. Așa ni s-a cerut. Am mai avut un concert laTNB și ar trebui să mergem și-n America, probabil în octombrie, noiembrie, cam în aceeași formulă, cu o orchestră simfonică.

Petreceți mult timp împreună cu Luminița Anghel…
Așa este. Eu și Luminița suntem la multe festivaluri în juriu, avem Master-class-ul și evenimente împreună. Suntem prietene bune.

Nico si Adrian Enache, „iubitii” din reclama la farmacia Catena

 

I s-au cerut explicații privind „relația” cu Adrian Enache

De când faceți reclamă la Catena, ați avut partea de vreo întâmplare haioasă?
Nu, dar sunt mulți copii care mă opresc și-mi cântă pe stradă, „Farmacia Inimii Catena”. La fel și oamenii mari, la spectacole, plus că mă întreabă ce face doamna „Farmaciei Inimii Catene”, ce face Adi, jumătatea cealaltă…

Vi s-a întâmplat ca lumea să creadă că formați un cuplu cu Adrian Enache?
Da, dat fiind faptul că facem împreună reclama. Chiar am avut și o discuție acasă, cu nepoțica mea, care mi-e și finuță, prima oară când am făcut reclama și ne-am pupat. A fost foarte supărată, nu putea înțelege ce am cu Adrian Enache. Că s-a supărat nașul din cauza mea. Așa credea ea. Oricât am încercat eu să-i spun că nu e așa, nu voia să înțeleagă.

Fiica dumneavostră a terminat Dreptul..A profesat ca avocat?
A terminat Dreptul, dar deocamdată e axată pe alte lucruri. Își trăiește tinerețea, face sport, fitness, aerobic. Avem vacanțe la mare, dar fiecare merge separat. E destul de mare, are iubit, lucrează de aproape un an la un post de televiziune din Ploiești, unde prezintă știri sportive. Face naveta zilnic, stă în București și e cam obositor.

Urmăriți Impact.ro și pe