Nici ministrului Educației nu îi iese. Gafa făcută de Sorin Cîmpeanu în timp ce încerca să explice cât e de uşor să testezi un copil de covid-19

Iancu Andreea 29.11.2021, 20:07
Nici ministrului Educației nu îi iese. Gafa făcută de Sorin Cîmpeanu în timp ce încerca să explice cât e de uşor să testezi un copil de covid-19

Încercările recente ale autorităților române de a permite păstrarea cursurilor în varianta fizică, chiar și în contextul epidemiologic actual, le dă bătăi de cap nu doar părinților, elevilor și cadrelor didactice, ci chiar și ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a încercat să le ofere tuturor un model de efectuare a testelor de salivă ce vor deveni disponibile în școli și grădinițe, însă a devenit protagonistul unei gafe. Clipul video ar fi trebuit să explice cât e de uşor să testezi un copil de covid-19.

Gafa ministrului Educației, în timp ce explica cum poți să testezi un copil de covid-19

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a devenit protagonistul unei gafe în cadrul clipului video prin care explica cum poți să testezi un copil pentru covid-19. Oficialul român a realizat împreună cu Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății, o filmare prin care încearcă să le ofere încredere părinților și elevilor că se vor descurca cu ușurință să folosească un test rapid de salivă.

Din păcate, în ciuda îndemnurilor, ministrul Educației a fost trădat de gesturi, după ce acesta a scăpat pe jos o parte din proba de salivă pe care o colectase de la un elev de clasa a IV-a. Clipul demonstrativ a lăsat să se vadă cum oficialul român, chiar în timp ce manevra ustensilele, a scăpat din saliva elevului.

„Este un gest foarte simplu”

Atât Ministrul Sănătăţii cât şi cel al Educaţiei, Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu, au publicat luni mai multe clipuri video în care încearcă să ofere încurajări părinților, cadrelor didactice și elevilor privind utilizarea testelor de salivă destinate prevenirii infecției cu Covid-19. Liderul din Educație a precizat că efectuarea acestor teste în unitățile școlare contribuie la un proces de învățare normal.

Este un gest foarte simplu, prin care putem contribui la derularea normală a procesului de învățământ, a declarat Sorin Cîmpeanu în debutul clipului.

Oficialul român a scăpat o parte din proba de salivă

Ministrul Cîmpeanu a început să își așeze tacticos toate accesoriile testului, încercând să își arate relaxarea cu privire la efectuarea procedurii.

Să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat, a mai spus ministrul, în timp ce pregătea toate componentele testului.

Elevul a lăsat o probă de salivă într-un plic special, iar Sorin Cîmpeanu a colectat-o cu ajutorul unei pipete. Ulterior, el a deschis flaconul în care se afla soluția specială. Din păcate, din neatenție, o parte din proba colectată cu ajutorul pipetei s-a vărsat pe masă. Ministrul a continuat însă demonstrația, a amestecat probele și a pus câteva picături pe dispozitivul de testare.

Așadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competențe medicale durează mai puțin de un minut, a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...