Nelu Tătaru spune că nu trebuie să considerăm pandemia încheiată. ”Cred că acum vine perioada mai dificilă”

Stan Filon, Cristi Ionică 26.05.2021, 11:19
Nelu Tătaru spune că nu trebuie să considerăm pandemia încheiată. ”Cred că acum vine perioada mai dificilă”

Autoritățile din România sunt pe cale să renunțe la mai multe restricții impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, însă fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, trage un puternic semnal de alarmă și spune că urmează cea mai dificilă perioadă!

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă și spune că vine cea mai dificilă perioadă a pandemiei

Nelu Tătaru spune că putem foarte ușor să ne lăsăm păcăliți de această perioadă puțin mai calmă a pandemiei de coronavirus, însă pericolul există în continuare și trebuie să fim în continuare foarte atenți, pentru a nu nu confrunta din nou cu o revenire a virusului.

”Avem şi perioada de relaxare în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat”, atrage atenţia Nelu Tătaru, precizând că pandemia nu s-a încheiat. El spune că doar de atingerea imunizării colective depinde ”un val patru uşor”, aşteptat de specialişti în toamnă.

Nelu Tataru spune ca nu trebuie sa consideram pandemia incheiata
Nelu Tataru spune ca nu trebuie sa consideram pandemia incheiata

Nelu Tătaru vorbește despre ”valul patru”

Întrebat dacă vom ajunge la 10,4 milioane de persoane vaccinate, Nelu Tătaru a spus: ”Este ceva de dorit, dar, având în vedere că până acum am vaccinat toţi doritorii, cei care au solicitat, au avut comorbidităţi, au intrat în clasele 1, 2 şi 3, cred că acum vine perioada cea mai dificilă mai ales că avem şi perioada de relaxare în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi 24.

”Noi trebuie să ajungem la o imunizare de 60 – 70% care înseamnă atât vaccinare, cât şi trecere prin boală. Cred că nu este momentul să alegem dacă ne vaccinăm sau trecem prin boală. Cred că ar trebui să alegem să ne vaccinăm”, a mai afirmat Tătaru, precizând că ”suntem la o imunizare în masă – vaccinare şi trecere prin boală – de 30 – 40%”.

Nelu Tătaru a vorbit despre ”valul patru al pandemiei de coronavirus”. Fostul ministru al Sănătății spune că trebuie să fim î continuare foarte atenți și să nu ne relaxăm prea devreme.

Câți români au imunitate în fața virusului

”Cred că ţine foarte mult de noi, atât ca atitudine, cât şi la ritmul de vaccinare (…) După cum spun specialiştii, sunt 24 de tulpini deja identificate, alte 13 sunt în lucru. Sunt 37 dacă le adunăm. Fiecare tulpină va produce o anumită patologie la nivelul fiecărui organism în parte. Sutem o particularitate fiecare dintre noi (…) Vaccinarea duce la scăderea numărului de decese şi la reducerea numărului de pacienţi în ATI”, a mai declarat Tătaru.

CNCAV a transmis, marţi, că 20.69% din populaţia eligibilă, respectiv 3,3 milioane de persoane cu vârsta de peste 16 ani, este vaccinată cu schemă completă, iar 5.23% a primit prima doză de vaccin. La aceste cifre se alătură însă și persoanele care au imunitate în fața virusului, deoarece au trecut deja prin infecția de coronavirus. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că numărul acestor persoane ar ajunge deja chiar la 6 milioane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...