Nelu Tătaru, despre noi restricții. Anunțul ministrului Sănătății, la numai 4 zile de la începerea școlii. Toți părinții și elevii trebuie să știe asta

Iancu Andreea 17.09.2020, 20:23
Nelu Tătaru, despre noi restricții. Anunțul ministrului Sănătății, la numai 4 zile de la începerea școlii. Toți părinții și elevii trebuie să știe asta

În ultimele două zile, în România, a fost raportat un număr record de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, în acest context, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea reinstaurării unor restricții pentru populație. Aceste vești ar putea să îi privească în primul rând pe părinți și pe copiii care au revenit la școală.

Anunțul lui Nelu Tătaru despre noi restricții

Marți, 16 septembrie 2020 au fost înregistrate 1713 cazuri noi de Covid-19, devenind un număr record de îmbolnăviri de la debutul pandemiei în România. De asemenea, astăzi, 17 septembrie, cifra s-a păstrat la un nivel alarmant, scăzând doar până la 1679 de pacienți noi cu SARS-CoV-2. Având în vedere creșterea resimțită, ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații.

Nelu Tătaru a vorbit despre posibilitatea reinstiruirii unor măsuri de restricție. De asemenea. în contextul în care elevii și profesorii au revenit la școală, oficialul român consideră că impactul acestei acțiuni va putea fi urmărit abia către finalul lunii.

”Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou, în jur de 1,500, 1,600. Evaluarea să o facem nu numai zilnic, ci și săptămânal și la două săptămâni. Efectul școlii îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”, a declarat Nelu Tătaru.

Ce spune Klaus Iohannis despre reinstaurarea restricțiilor
Ce spune Klaus Iohannis despre reinstaurarea restricțiilor

Părerea președintelui Klaus Iohannis despre reinstaurarea restricțiilor

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre numărul mare de infectări. Reporterii prezenți l-au întrebat pe Iohannis dacă numărul ridicat de cazuri impune noi măsuri de restricție. Astfel, președintele României a reluat îndemnul către cetățeni de a purta masca de protecție, de a respecta distanța socială și de a avea o igienă corespunzătoare.

Klaus Iohannis a declarat că încă nu putem vorbi despre noi măsuri de restricție pentru populație.

”Măsurile de relaxare s-au luat atunci când experții, specialiștii, epidemiologii au spus că se poate lua o măsură sau alta. Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție și cred că din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg că această precauție nu trebuie să fie așteptată numai de la autorități, ci de la fiecare în parte.

Este motivul pentru care săptămânal îi rog pe români să poarte masca, să păstreze distanța și să se îngrijească în special de igiena mâinilor. În acest fel, noi putem să ne ducem viața aproape de normal cu minime sacrificii și putem opri răspândirea virusului. Noi restricții, în momentul acesta, nu sunt prevăzute”, a declarat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI