Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, mesaj crunt pentru români. Când ar putea să ia sfârșit pandemia de coronavirus. Anul exact anunțat de specialist

Stan Filon 13.09.2020, 15:37
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, mesaj crunt pentru români. Când ar putea să ia sfârșit pandemia de coronavirus. Anul exact anunțat de specialist

Profesor dr Adrian Streinu Cercel a venit cu vești proaste pentru românii care sperau să scăpăm anul acesta de coronavirus. Invitat în emisiunea lui marius Tucă, de pe postul Aleph News, reputatul medic a avansat și o dată când s-ar putea să scăpăm de coronavirus, dar a vorbit și despre începerea școlilor, în plină pandemie. Mi mult, acesta a anunțat că toate spitalele din România vor fi spitale COVID.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a spus când ar putea lua sfârșit pandemia de coronavirus

Medicul a spus că România a avut un start foarte bun în ținerea sub control a pandemiei, însă nu am avut răbdare, ne-am grăbit cu relaxarea msurilor, iar rezultatul este cel de astăzi: peste 100.000 de îmbolnăviri. Medicul spune că numărul îmbolnăvirilor ar putea ajunge chiar și la 200.000, până la sfârșitul anului.

Streinu-Cercel spune că o singurățară din lume a reușit să stopeze virusul, deoarece a urmat cu sfințenie regulile și aceea este chiar China, țara de unde se presupune că a plecat infecția de coronavirus.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a spus cand ar putea lua sfarsit pandemia de coronavirus
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a spus cand ar putea lua sfarsit pandemia de coronavirus

21 de copii internați la ATI de la Matei Balș

Medicul a demontat și legenda urbană care spune că cei mici sunt aproape imuni la coronavirus, precizând că în acest moment, la Spitalul Matei Balș sunt internați pe secția de ATI un număr de 21 de copii.

”Şcolile vor începe. Fără doar şi poate. Problema este cum încep şcolile. În măsura în care eu am la dispoziţie date de circulaţie a virusului în arealul şcolii mele, eu pot să decid dacă încep cu prezenţă în clasă, totală 100% sau jumătate online, jumătate acasă sau, mă rog, ce altă măsură, dar pe măsură ce am aceste date.

De aia testările în jurul nostru sunt foarte importante pentru că ne spun exact acelaşi lucru, cum să ne comportăm. Acum mai e un lucru foarte bun şi anume, elevii sunt foarte receptivi, inclusiv la purtatul măştii. Şi eu mă uitam la nepoţica mea de un an şi un pic, fratele ei avea mască şi voia şi ea mască… Şi evident că i s-a pus şi ei mască. Şi era foarte mândră să poarte mască”, a spus medicul, potrivit mediafax.ro.

Pandemia ia sfârșit în anul 2023

”Şcolile trebuie să fie pregătite, cadrele didactice să înţeleagă acelaşi lucru şi să nu poarte masca sub nas, pentru că astfel o poartă degeaba”.

O altă problemă despre care s-a discutat a fost votul la alegerile locale 2020 în spitalele covid. ,,Clasa politică va trebui să analizeze foarte bine cu specialiştii circulaţia virusului şi să ştie exact unde trebuie să deschidă şi unde nu poate să deschidă o zonă de vot. Problema pe care mi-o pun eu este cum se va vota în spitalele Covid? Persoanele care vin în spital cu urna nu au nici cea mai mică pregătire din punct de vedere al echipării şi dezechipării.
 
Şi atunci apare un risc potenţial al contaminării acestor oameni. Deci această problemă va trebui să se discute foarte profund. Eventual, cei care ajung să vină cu urna în aceste spitale să facă nişte exerciţii prealabile de echipare-dezechipare.” Despre o eventuală terminare a pandemiei, Adrian Streinu-Cercel spune că aceasta va avea loc în anul 2023.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...