Nadia Comăneci trece prin momente cumplite! Reacția dureroasă a fostei gimnaste

Luiza Moldovan 08.06.2020, 12:04

Primul gimnast american care a reușit să cucerească un titlu mondial, Kurt Thomas, a trecut la cele veșnice. Vestea a căzut ca un trăznet peste Nadia Comăneci, prietenă bună cu acesta. Lumea sportului mondial e îndoliată și de neconsolat.

Reacția Nadiei Comăneci la dispariția bunului ei prieten

Nadia Comăneci, la fel ca toți ceilalți colegi ai ei din lumea sportului, este îndurerată pentru pierderea lui Kurt Thomas. Marea gimnastă a scris câteva rânduri în amintirea acestuia, în care își exprimă condoleanțele.

„Cu toţii, noi, cei din familia gimnasticii, suntem întristaţi, şocaţi şi devastaţi de trecerea în nefiinţă a lui Kurt Thomas. Multă dragoste familiei tale. RIP, Kurt Thomas”, a scris Nadia Comăneci.

Kurt Thomas avea 64 de ani și a murit vineri. El a fost primul american care a câștigat Campionatul Mondial la gimnastică masculină, la Strasbourg, în Franța, în 1978. Atunci, el a luat aur pentru un exercițiu la sol.

Rebecca, soția lui Thomas, care avea un centru de gimnastică împreună cu soțul ei, în Frisco, le-a declarat jurnaliștilor de la International Gymnast că soțul ei a suferit un infarct pe 24 mai.

Kurt Thomas e o figură aparte în gimnastica masculină mondială foto: twitter
Kurt Thomas e o figură aparte în gimnastica masculină mondială foto: twitter

Inventatorul a două mișcări extrem de periculoase

Thomas a mai câștigat medalii individuale, incluzând, printre altele, un sol – încă o dată – și unul la bara orizontală. Împreună cu Bart Conner, este considerat o figură de top a gimnasticii masculine, într-un sport în care atenția e tradițional concentrată pe fete și unde China, Franța, Japonia și Uniunea Sovietică au dominat gimnastica masculină.

Thomas e cunoscut pentru mișcările sale inovative, la cal (Thomas Flair) și la sol (Thomas Salto). „Thomas Flair” sunt o serie de mișcări de legănare în timpul cărora gimnastul își lovește picioarele când sunt foarte sus în aer. „Thomas Salto” constă într-un salt cu spatele într-o poziție ghemuită, mișcare considerată extrem de riscantă.

„Ieri mi-am pierdut universul, cel mai bun prieten și sufletul meu pereche din ultimii 24 de ani. Kurt și-a trăit viața până la extrem și voi fi onorată pentru totdeauna de a fi soția lui”, a scris Beckie Thomas.

Urmăriți Impact.ro și pe